طبع غذا: معتدل به سمت گرم
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج نیم کوب سبوس دار 1 پیمانه
- ماش 2/1 پیمانه
- عدس 2/1 پیمانه
- نخود 1 پیمانه
- سبزی آش (تره، جعفری، شنبلیله، ترخون، ساقه پیازچه) 500 گرم
- سبزیجات خشک معطر به میزان لازم
- پیاز خرد شده 2 عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره، پودر دارچین به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس کرده سبزی ها را به 3 تکه بزرگ خورد می کنیم، نخود را به همراه آب و کمی زردچوبه با حرارت ملایم کامل می پزیم تا آب آن تمام شود. عدس، ماش، برنج و سبزی را همزمان به همراه مقداری نمک فلفل زنجبیل و کمی زردچوبه پخته تا آب غذا تمام شود سپس آنها را می کوبیم، پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه و ادویه تفت می دهیم بعد از مدتی سبزیجات خشک معطر را به آن اضافه کرده و مجدداً کمی تفت می دهیم، پیاز و نخود را به همراه پودر زیره و پودر دارچین به مواد کوبیده شده اضافه کرده مدت کمی غذا را حرارت می دهیم تا پخته و آماده شود.
خواص:
- ملین
- تقویت کننده عمومی بدن
توجه:
- بادمجان در اینجا، در حقیقت کار گوشت را انجام می دهد و هنگام میل کردن، آش کش می آید.
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.