کاربر

آش شله قلم کار (1)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل به سمت گرم

مصلح: ادویه موجود در غذا

مواد لازم (برای 10 الی 12 نفر):

  1. بلغور جو 1 پیمانه
  2. بلغور گندم 1 پیمانه
  3. جوی پوست کنده 1 پیمانه
  4. گندم با پوست 2 پیمانه
  5. نخود، عدس، ماش و انواع لوبیا از هر کدام نصف پیمانه
  6. سبزی آش 1 کیلوگرم
  7. پونه یا نعناع خشک 1 قاشق غذاخوری
  8. پیاز متوسط 2 عدد
  9. روغن زیتون یا روغن مایع 10 قاشق غذاخوری
  10. نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، زنبجیل و زیره به مقدار لازم
  11. سیر تازه 3 حبه
  12. کشک سایده 1 کیلوگرم
  13. بادمجان درشت 1 عدد
  14. گردوی چرخ شده 200 گرم

طرز تهیه:

  • حبوبات را که از شب قبل خیس کرده اید، روی حرارت بگذارید تا بجشود، پس از یک جوش خوردن، پیاز خلال شد را به آن افزوده، بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد، پس از پختن، سبزی را خرد کنید و به همراه ادویه جات و پونه به آن اضافه کرده، آن را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و نیز جا بیفتد و لعاب خوبی پس بدهد، بادمجان را نیز پوست کنده، از طول به ضخامت یک سانتی متر خرد کنید و به مدت 20 دقیقه در آب نمک قرار داده، بعد خارج کرده، پس از شستن، همراه با 1 عدد پیاز خلال شده و کمی آب و روغن و نعناع خشک، داخل ظرف جداگانه ای روی اجاق قرار دهید تا خوب بپزد و آماده شود. آنگاه آن را با گوشت کوب بکوبید تا ریش ریش شود، سپس آنها را به آش اضافه کنید تا یک جوش بخورد. آش را در یک ظرف مناسب کشیده، به ترتیب روغن، کشک و مغز گردوی چرخ شده را روی آن ریخته، میل کنید.

خواص:

  1. ملین
  2. تقویت کننده عمومی بدن

توجه:

  • بادمجان در اینجا، در حقیقت کار گوشت را انجام می دهد و هنگام میل کردن، آش کش می آید.
  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.
error: محتوا محافظت شده می باشد.