کاربر

آش زرشک (1)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل به سمت سرد

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق مرزه یا عرق کلپوره

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. زرشک 3 قاشق غذاخوری
  2. بلغور گندم ۱ پیمانه
  3. برنج نیم کوب 2/1 پیمانه
  4. عدس ۱ پیمانه
  5. لوبیا سفید ۱ پیمانه
  6. سبزی آش خرد شده ۵ پیمانه
  7. پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط
  8. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، دارچین: به میزان لازم
  9. آبغوره به میزان لازم
  10. روغن کنجد به میزان لازم

طرز تهیه:

  • حبوبات را از قبل خیس می کنیم. لوبیا سفید را همراه آب و مقداری زردچوبه کاملاً می پزیم بلغور گندم، برنج، عدس و سبزی آش را به همراه کمی نمک، فلفل و زنجبیل پخته و به لوبيا اضافه می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه تفت می دهیم و به آش اضافه می کنیم. زرشک را کمی قبل از پخت کامل آش به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. می توان موقع صرف غذا از آبغوره استفاده کرد.

خواص:

  1. ضد چربی و کلسترول خون
  2. ضد دیابت
  3. پاکسازی دستگاه گوارش
  4. مفید برای خون و کبد

نکته:

  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.