طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- خرفه ۵۰۰ گرم
- برگ چغندر ۵۰۰ گرم
- لپه 1 پیمانه
- عدس 1 پیمانه
- آرد سبوس دار جو 2/1 یک پیمانه
- پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم. خرفه و برگ چغندر را خورد کرده و مدتی با آب کم و مقداری نمک می پزیم، لپه را با آب و مقداری زردچوبه می پزیم. مدتی که از پخت لپه گذشت عدس را به آن اضافه کرده و با حرارت ملایم کاملاً پخته و به مواد قبلی اضافه می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه ادویه زنجبیل و فلفل تفت میدهیم و به آش اضافه می کنیم. آرد جو را با ۳ لیوان آب مخلوط کرده و از صافی رد می کنیم. سپس عصاره آن را به بقیه مواد اضافه می کنیم.
- تذکر: از زمانی که عصاره آرد جو را اضافه می کنیم باید مواد را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد اجازه میدهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- خونساز
- مفید برای ریه و هورمون تیروئید
- مفید برای کبد
نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.