کاربر

آش خرفه (1)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. خرفه ۵۰۰ گرم
  2. برگ چغندر ۵۰۰ گرم
  3. لپه 1 پیمانه
  4. عدس 1 پیمانه
  5. آرد سبوس دار جو 2/1 یک پیمانه
  6. پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط
  7. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم
  8. روغن کنجد به میزان لازم

طرز تهیه:

  • حبوبات را از قبل خیس می کنیم. خرفه و برگ چغندر را خورد کرده و مدتی با آب کم و مقداری نمک می پزیم، لپه را با آب و مقداری زردچوبه می پزیم. مدتی که از پخت لپه گذشت عدس را به آن اضافه کرده و با حرارت ملایم کاملاً پخته و به مواد قبلی اضافه می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه ادویه زنجبیل و فلفل تفت می‌دهیم و به آش اضافه می کنیم. آرد جو را با ۳ لیوان آب مخلوط کرده و از صافی رد می کنیم. سپس عصاره آن را به بقیه مواد اضافه می کنیم.
  • تذکر: از زمانی که عصاره آرد جو را اضافه می کنیم باید مواد را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد اجازه می‌دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.

خواص:

  1. خونساز
  2. مفید برای ریه و هورمون تیروئید
  3. مفید برای کبد

نکته:

  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.