طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بلغور جو یا جو پوست کنده ۱ پیمانه
- برنج نیم کوب 2/1 پیمانه
- لوبیا سفید 1 پیمانه
- ماش 1 پیمانه
- سبزی آش خرد شده ۶ پیمانه
- پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم، لوبیا را با آب و مقداری کمی زردچوبه کاملا میپزیم، بلغور جو، ماش، برنج و سبزی را همزمان با هم با مقداری نمک فلفل زردچوبه و زنجبیل میپزیم زمانی که مواد کاملاً پخته شدن لوبیا را به آن اضافه میکنیم. پیاز را با روغن کنجد کمی زردچوبه و ادویه تفت داده و آن را به آش اضافه کرده و اجازه میدهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملین
- مفید برای افراد دیابتی
- تقویت کننده عمومی بدن
توجه:
- بادمجان در اینجا، در حقیقت کار گوشت را انجام می دهد و هنگام میل کردن، آش کش می آید.
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.