طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بلغور گندم 3 پیمانه
- لپه 1 پیمانه
- تره کوهی 2 پیمانه
- آلو بخارا ۱۲ عدد
- پیاز خرد شده 1 عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم آلو بخارا را شسته و آب آن را کاملاً میگیریم، لپه را به همراه آب و مقداری زردچوبه میپزیم مدتی که از پخت لپه گذشت بلغور گندم و تره کوهی را به همراه نمک و فلفل و زنجبیل به آن اضافه کرده و می پزیم، آلو بخارا به بقیه مواد اضافه کرده و مدتی می پزیم پیاز را با روغن کنجد و کمی ادویه تفت میدهیم و به آش اضافه می کنیم و اجازه میدهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- خون ساز
- ملین
- مقوی بدن
- تقویت کننده نیروی جنسی
نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.