طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بلغور گندم 2/1 پیمانه
- بلغور جو 1 پیمانه
- نخود 2/1 پیمانه
- عدس 2/1 پیمانه
- ماش 1 پیمانه
- سبزی آش خرد شده ۵ پیمانه
- گردو 2 پیمانه
- پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم. نخود را به همراه آب و کمی زردچوبه کامل می پزیم، بلغور گندم و جو و عدس و ماش را به همراه سبزی و کمی نمک، فلفل، زنجبیل و زردچوبه می پزیم و به نخود اضافه می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه ادویه و پودر سیر تفت می دهیم، پس از آن گردوی کوبیده شده را نیز به پیاز اضافه کرده و برای مدتی تفت می دهیم، پیاز را به کل مواد اضافه می کنیم و اجازه میدهیم که غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- خون ساز
- مفید برای افراد دیابتی
- موثر برای درمان پوکی استخوان
- مفید برای چربی و کلسترول بالا خون
- مقوی بدن
- تقویت کننده نیروی جنسی
نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.