کاربر

آش بلغور و نخود

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و تر

مصلح: ادویه موجود در غذا

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. بلغور گندم 2/1 پیمانه
  2. بلغور جو 1 پیمانه
  3. نخود 2/1 پیمانه
  4. عدس 2/1 پیمانه
  5. ماش 1 پیمانه
  6. سبزی آش خرد شده ۵ پیمانه
  7. گردو 2 پیمانه
  8. پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط
  9. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره به میزان لازم
  10. روغن کنجد به میزان لازم

طرز تهیه:

  • حبوبات را از قبل خیس می کنیم. نخود را به همراه آب و کمی زردچوبه کامل می پزیم، بلغور گندم و جو و عدس و ماش را به همراه سبزی و کمی نمک، فلفل، زنجبیل و زردچوبه می پزیم و به نخود اضافه می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه ادویه و پودر سیر تفت می دهیم، پس از آن گردوی کوبیده شده را نیز به پیاز اضافه کرده و برای مدتی تفت می دهیم، پیاز را به کل مواد اضافه می کنیم و اجازه می‌دهیم که غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.

خواص:

  1. خون ساز
  2. مفید برای افراد دیابتی
  3. موثر برای درمان پوکی استخوان
  4. مفید برای چربی و کلسترول بالا خون
  5. مقوی بدن
  6. تقویت کننده نیروی جنسی

نکته:

  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.