کاربر

آش برنج نیم کوب

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج نیم کوب 1 پیمانه
  2. بلغور گندم 2/1 پیمانه
  3. عدس 2/1 پیمانه ماش 2/1 یک پیمانه
  4. زرشک 2/1 پیمانه
  5. سبزی آش خرد شده ۶ پیمانه
  6. پیاز خرد شده 1 عدد متوسط
  7. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره به میزان لازم
  8. روغن کنجد به میزان لازم

طرز تهیه:

  • حبوبات را از قبل خیس می کنیم. عدس، ماش و سبزی را با آب و کمی نمک و زردچوبه می‌پزیم. برنج و بلغور گندم را با آب و کمی زردچوبه پخته و به مواد قبلی اضافه می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم، سپس فلفل، زنجبیل، ادویه کاری و پودر زیره را نیز اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم. در آخر پیاز و زرشک را به مواد افزوده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.

خواص:

  1. مقوی عمومی بدن
  2. خون ساز
  3. ملین
  4. مفید برای استخوان

نکته:

  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.