کاربر

آش اوماج (2)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق پونه، عرق بهارنارنج، عرق کاکوتی

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. لپه 2/1 یک پیمانه
  2. اسفناج ۴ پیمانه
  3. آرد گندم سبوس دار ۲ پیمانه
  4. پیاز خرد شده ۱ عدد متوسط
  5. نمک، زردچوبه، فلفل به میزان لازم
  6. پودر نعناع خشک به میزان لازم
  7. روغن کنجد به میزان لازم

طرز تهیه:

  • لپه را از قبل خیس کرده و با آب و مقداری زردچوبه می پزیم. مقداری آب را جوش آورده، سپس اسفناج را خرد کرده و در آب جوش می ریزیم. شعله را کم می کنیم و لپه پخته شده را به آن اضافه می کنیم. پس از مدتی آرد را در کمی آب سرد کاملاً حل کرده و به آش اضافه می کنیم. پیاز را همراه روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت می دهیم. سپس نمک، فلفل و نعناع خشک را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. پیاز را به آش اضافه کرده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.

خواص:

  1. ملین
  2. خون ساز
  3. ضد یبوست
  4. مفید برای کبد

نکته:

  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.