کاربر
پنج شنبه 22 خرداد 1404

آش آلوچه برقانی

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا و عرق نعناع

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. آلوچه برقانی ۱۲ عدد
  2. برنج نیم کوب ۱ پیمانه
  3. بلغور گندم 2/1 پیمانه
  4. لوبیا سفید ۲ پیمانه
  5. پیاز خرد شده ۱ عدد بزرگ
  6. نمک، فلفل، زردچوبه، زنجبیل، أدویه کاری به میزان لازم
  7. زعفران آب شده به میزان لازم
  8. روغن کنجد: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • حبوبات را از قبل خیس می کنیم. لوبیا سفید را به همراه آب و کمی زردچوبه می پزیم، وقتی تقریباً نیم پز شد، بلغور گندم و برنج را به همراه نمک، فلفل و زنجبیل به مواد قبلی اضافه کرده تا خوب پخته شود و آب آن تمام شود، سپس آن را می کوبیم. آلوچه را جدا به همراه مقداری نمک می پزیم. وقتی کاملاً پخته شد، در صافی ریخته و عصاره اش را از صافی رد می کنیم. عصاره آلوچه را به مواد کوبیده شده اضافه می کنیم. در صورت تمایل مقداری زعفران آب شده به غذا اضافه می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی ادویه تفت می دهیم و به اش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.

خواص:

  1. ملين
  2. مقوی عمومی
  3. ضد چربی و کلسترول خون

نکته:

  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.