طبع غذا: معتدل به سمت سرد
مصلح: ادویه موجود در غذا و عرق نعناع و عرق آویشن
مواد لازم (برای 4 نفر):
- آلو بخارا ۱۲ عدد
- بلغور جو 2/1 پیمانه
- بلغور گندم 2/1 پیمانه
- ماش ۲ پیمانه
- سبزی آش خرد شده 6 پیمانه
- پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم. بلغور جو و گندم، ماش و سبزی را همراه آب و کمی نمک، فلفل، زردچوبه و زنجبیل با حرارت ملایم می پزیم. مدتی که از پخت حبوبات گذشت، آلو بخارا را به مواد اضافه می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه تفت داده و به كل مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملين
- مفید برای کبد
- مفید برای پوست
- کاهش دهنده حرارت بدن
- مفید برای معده و روده
- ضد چربی و کلسترول خون
نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.