طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- نخود: ۱ پیمانه
- لوبیا سفید: ۱ پیمانه
- برنج نیم کوب: ۴ قاشق غذاخوری
- بلغور گندم: ۴ قاشق غذاخوری
- سیب زمینی: ۴ عدد کوچک
- گوجه فرنگی: ۶ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، پودر زیره: به میزان لازم
- پودر لیمو عمانی: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود. نخود و لوبیا را از قبل خیس کرده و به همراه آب، مقداری زردچوبه و فلفل می پزیم، مدتی که از پخت آنها گذشت برنج و بلغور گندم را به همراه سیب زمینی، گوجه فرنگی، نمک و زنجبیل به نخود و لوبیا اضافه می کنیم و با هم می پزیم. پیاز را با روغن کنجد، زردچوبه و پودر زیره تفت می دهیم و به کل مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود، مدتی قبل از پخت کامل پودر لیمو عمانی را اضافه می کنیم. آب حبوبات را کاملاً جدا کرده و به همراه سیب زمینی در ظرفی جدا می ریزیم. بقیه مواد را کوبیده و در ظرفی جدا می ریزیم.
خواص:
- خون ساز
- تقویت امور جنسی
- مفید برای مزاج های معتدل
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.