نام های دیگر: ابریشم ذرت، کلاله ذرت، موها، ریش ذرت، استیلماد دومائیس
مزاج: سرد
نوع گیاه: بوته
نام خانواده: گندم
قسمت مورد استفاده: خامه و کلاله
مقدار و دستور مصرف: 8 الی 4 گرم روزی سه بار به صورت دم کرده.
ترکیب شیمیایی: روغنی شامل سیتوسترول و بتائین اسیدهای چرب اشباع شده – اسید سرو برونیک – دو استرول – دکستروز – مالتوز – آلانتوئین – گالاکتان – کسیلان – گلوکز – کلسیم – پتاسیم. ویتامین ها در کاکل ذرت وجود دارد.
مشخصات: کاکل ذرت از چندین رشته بین ذرت و برگ تشکیل شده است و این مو با رنگ زرد متمایل به قهوه ای دیده می شود، دارای مزایای بسیاری می باشد، زیرا حاوی عناصر مهمی مانند پتاسیم، ویتامین هایی مانند ویتامین ث، مواد قلیایی و روغن های فرار و غیره می باشد.
خواص:
- ارومی
- صفرابر
- ادرارآور
- دافع بلغم
- بیماران قلبی
- درمان چاقی
- درمان یرقان
- درمان خارش
- درمان نقرس
- درمان استسقا
- درمان یبوست
- درمان اوره خون
- درمان روماتیسم
- تقویت کننده کبد
- درمان فشار خون
- درمان آلبومینوری
- درمان ورم طحال
- درمان سنگ کلیه
- درمان ورم پروستات
- درمان درد روماتیسم
- درمان بیماری آمیزشی
- درمان قند در ادرار کلیه
- درمان اسید اوریک بالا
- درمان سنگ کیسه صفرا
- درمان قولنج (کولیت) کلیوی
- درمان سرماخوردگی (جوشانده)
- درمان بیماری های کیسه صفرا
- آن را با دم گیلاس به اندازه ی مساوی مثل چای دم کنید و آب آن را بنوشید. ادرار را زیاد می کند و سوزش بول را برطرف می سازد.
- هربار ۵ تا ۱۰ گرم شیره مایع آن را که از جوشانده ی آن به دست آمده در صد گرم یا نصف لیوان شربت مخلوط کنید و به مرور بخورید پیوست معده و امراض قلبی را بر طرف میکند.
- مصرف آب جوشانده ی ۱۰ تا ۳۰ گرم در یک لیتر آن در موردی که بیمار مبتلا به حبس البول شده و یا سنگ کیسه صفرا پیدا کرده یا مثانه اش سرما خورده یا مبتلا به ورم مثانه ی مزمن است بسیار مفید میباشد سنگ کلیه قولنج کلیوی و بادآوردگی بدن یا آماس را درمان میکند ورم و درد شصت با یا نقرس و درد مفاصل را درمان می کند.
مضرات:
- مصرف کاکل ذرت گاهی در بعضی افراد ایجاد حساسیت می کند.
- مقدار بیش از اندازه دارویی یا به مدت طولانی مدت مصرف نشود.
- کاکل ذرت بهتر است به علت تحریک رحم، در بارداری و شیردهی مصرف نشود.