طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- ساقه کرفس خرد شده: ۴ پیمانه
- هویج: ۲ عدد متوسط
- شوید، تره کوهی یا تره خشک: ۱ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، ادویه پلویی: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. ساقه کرفس را در اندازه های ۱ سانتی خرد کرده، سپس آن را بخارپز یا با مقداری آب، آب پز می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس هویج را نگینی خرد کرده و به پیاز افزوده و مدتی تفت می دهیم. سپس ساقه کرفس را به همراه ادویه پلویی و فلفل به مواد قبلی اضافه کرده و کمی حرارت می دهیم. برنج را با آب و کمی نمک جوشانده، اگر از سبزیجات تازه استفاده کردید، چند دقیقه قبل از آبکش کردن برنج به آن اضافه کرده، و سپس برنج را آبکش می کنیم. اگر از سبزیجات خشک استفاده کردیم، برنج آبکش شده را همراه سبزیجات خشک و مواد آماده شده، لایه به لایه در داخل قابلمه ریخته و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- مناسب برای سوداوی مزاج ها
- مناسب برای فصل زمستان
- ملين
- خون ساز
- تقویت جنسی
- تقویت عمومی بدن
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای پروستات و کبد و استخوان ها
- مفید برای لاغری
- تقویت بینایی
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.