طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- نخود فرنگی: ۳ پیمانه
- شوید خشک: ۱ پیمانه
- نمک، زردچوبه: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. نخود فرنگی را با آب و کمی نمک می پزیم. برنج را با ۵ پیمانه آب، شوید و کمی نمک و زردچوبه می پزیم، سپس نخود فرنگی و مقداری روغن به آن افزوده و غذا را با حرارت ملایم می پزیم تا بدون آب شود. در آخر مقداری زعفران آب 9 شده به پلو اضافه کرده و آن را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- ملين
- مناسب برای سوداوی مزاج ها
- مناسب برای فصل زمستان
- مفید برای حافظه، کبد و قلب
- تقویت عمومی و جنسی
- ضد دیابت و ضد چربی خون
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.