طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، ارده، جعفری، سرکه شیره، سکنجبین عسلی
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: 2/1 سه پیمانه
- نخود: ۱ پیمانه
- تره (تره خشک، تره تازه، تره کوهی): به میزان لازم
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی، پودر زیره: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و نخود را از قبل خیس می کنیم. نخود را با آب و کمی زردچوبه می پزیم تا کاملاً پخته و بدون آب شود. پیاز را با روغن کنجد، کمی ادویه، پودر زیره و زنجبیل تفت می دهیم، سپس تره را به آن اضافه کرده و مدت کوتاهی تفت می دهیم. برنج را همراه ۵ پیمانه آب و مقداری روغن و نمک می پزیم، زمانی که آب برنج تقریباً تمام شد، مواد آماده شده (نخود پیاز و تره تفت داده شده) را به آن اضافه کرده و پلو را دم می کنیم. این غذا را می توانیم به صورت آبکش نیز درست کنیم.
خواص:
- ملين
- خونساز
- مفید برای استخوان ها
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.