طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بلغور درشت جو: ۳ پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی: 2/1 یک پیمانه
- شوید خشک: ۱ پیمانه
- نمک، زردچوبه، پودر دارچین: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا را از قبل خیس کرده، سپس با آب و مقداری زردچوبه کاملاً می پزیم تا بدون آب شود. بلغور جو را با ۵ پیمانه آب، شوید، کمی نمک و دارچین می پزیم. وقتی آب غذا تقریباً تمام شد، لوبیا را به آن افزوده و در صورت تمایل مقداری زعفران آب شده به آن اضافه کرده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- مقوی بدن
- ضد قند خون و دیابت
- ملین
- ضد چربی
- ضد کلسترول
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.