طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق کاسنی و شاتره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- هویج: 6 عدد متوسط
- خلال پسته: ۲ قاشق غذاخوری
- خلال بادام: ۴ قاشق غذاخوری
- پیاز خرد شده: ۲ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، دارچین، هل: به میزان لازم
- شیره کشمش یا شکر قهوه ای: به میزان لازم
- زعفران آب شده، روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. خلال پسته و بادام را نیز با هم خیس می کنیم. هویج را به صورت خلالی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم. هویج را همراه دارچین و پودر هل به پیاز افزوده و تفت می دهیم، سپس خلال ها را به همراه زعفران آب شده به مواد قبلی اضافه کرده و کمی حرارت می دهیم. اگر از شکر قهوه ای استفاده می کنید، برای هر نفر ۲ قاشق غذاخوری از شکر را به همراه کمی آب مخلوط کرده و به بقیه مواد افزوده و مقداری حرارت می دهیم تا آب شکر کاملاً جذب مواد شود اگر از شیره کشمش استفاده می کنید، موقع صرف غذا آن را به پلو اضافه کنید. برنج را با کمی نمک می جوشانیم، سپس آن را صاف می کنیم. کل مواد آماده شده را لایه به لایه به پلو اضافه کرده و با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- خون ساز
- ملين
- مفید برای کبد
- تقویت عمومی بدن
- تقویت قلب
- تقویت جنسی
- تقویت بینایی
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.