کاربر

میگوپلو

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

مواد لازم:

  1. میگوی دریایی 1 کیلوگرم
  2. ادویه مخصوص ماهی به مقدار لازم
  3. پیاز درشت 1 عدد
  4. سیر 3 تا 4 حبه
  5. نمک به مقدار لازم
  6. روغن مایع 4 تا 5 قاشق سوپ خوری
  7. زیتون سیاه و سبز از هر کدام 500 گرم
  8. لیموترش تازه 500 گرم
  9. جعفری پاک شده 100 گرم
  10. مغز گردوی آسیاب شده 50 گرم
  11. برنج ایرانی مرغوب 4 پیمانه
  12. روغن زیتون یا روغن مایع 5 تا 6 قاشق غذاخوری
  13. سیب زمینی درشت 3 عدد

طرز تهیه:

  • ابتدا میگوها را پوست کنده، سر آنها را جدا کنید، پس از آن، با یک چاقوی تیز، قسمت بالایی بدن آن را تا انتهای دم، شکاف داده، روده آن را خارج کنید، سپس چند بار میگوها را شسته، در صافی قرار دهید تا آب آن ها کشیده شود، آنگاه پیاز را خلال کرده، در کف ماهی تابه بریزید و بعد میگوها را نمک زده، سیر را ریز رنده کرده، با میگوها خوب مخلوط کنید و روی پیاز بریزید و به طور یکنواخت در ظرف پهن نمایید، در آخر، ادویه مخصوص ماهی را روی میگوها بپاشید و روغن را به آن افزوده و درب ظرف را بگذارید و حرارت اجاق را تنظیم کرده، صبر کنید تا غذا آماده شود، آنگاه، عطر آن در فضای آشپرخانه پخش می شود، کنار بگذارید، بعد برنج را که از قبل به مدت2 تا 3 ساعت با آب نمک خیس کرده اید، روی اجاق قرار دهید تا آماده آب کش کردن شود، بعد از آب کش کردن برنج، سیب زمینی ها را ورقه ورقه کرده، با چند قاشق روغن مایع در ته ظرف بچینید، سپس کمی برنج را روی سیب زمینی ها بریزید، آنگاه مقداری از میگوهای آماده شده، را روی برنج بریزید، به همین ترتیب یک در میان برنج و میگو را اضافه کرده، برنج را دم بگذارید تا آماده شود، بعد از دم کشیدن برنج، چند قاشق غذاخوری، روغن زیتون روی آن ریخته، به آرامی هم بزنید تا برنج و میگو با هم مخلوط شود آنگاه غذا را در دیس کشیده، با ته دیگ، زیتون، جعفری و لیموترش تازه تزیین و میل نمایید.
  • طرز تهیه ادویه مخصوص ماهی: هل سبز 25 گرم + زیره سبز و سیاه از هر کدام 25 گرم + دارچین آسیاب شده 50 گرم + زردچوبه ساییده 50 گرم + زنجبیل ساییده 20 گرم + زعفران ساییده 10 گرم + میخک ساییده 1 قاشق چایخوری کوچک + فلفل سیاه 10 گرم، همه ادویه جات ذکر شده را آسیاب کرده، با هم مخلوط کنید و در یک نمک دانی که سوراخ های گشاد دارد بریزید، سپس استفاده کنید.

توجه:

  • دو نوع میگو وجود دارد: 1) میگوی دریایی. 2) میگوی پرورشی. میگوی دریایی صورتی رنگ و دارای یک روده در قسمت بالای بدن است؛ در حالی که میگوی پرورشی خاکستری رنگ و تیره و دارای دو روده، یکی در قسمت پایین و دیگری در قسمت بالای بدن است. میگوی دریای معمولاً خوش مزه تر از میگوی پرورشی می باشد. در انتخاب و خرید میگو باید بسیار دقت کرد؛ زیرا اگر حتی یک عدد از میگوها خراب و فاسد باشد، بقیه میگوها را نیز بدبو می کند و دیگر غیر قابل مصرف می شوند. با میگو می توان غذاهای خوش مزه و خوبی تهیه کرد و نیازمندی های بدن را تأمین نمود و چون از کلسترول بالایی برخوردار است، بهتر است آن را با مغز گردو و لیموترش تازه میل کرد تا خدای ناکرده مشکلی پیش نیاید. میگو را به چند روش می توان استفاده نمود: 1) به صورت خوراک، با نان، سبزی و سالاد. 2) به صورت خورش، با انواع پلو و چلو. 3) به صورت ترکیبی، با انواع پلو و چلو. 4) به صورت ته چین. 5) به صورت کباب.
error: محتوا محافظت شده می باشد.