طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، آب زرشک، سکنجبین و کاهو
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: 2/1 دو پیمانه
- لپه: 2/1 پیمانه
- کشمش: 2/1 دو پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زنجبیل، دارچین، ادویه پلویی: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و لپه را از قبل جدا خیس می کنیم. لپه را با آب و کمی زردچوبه می پزیم تا کاملاً بدون آب شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم. مدتی بعد ادویه، دارچین و زنجبیل را افزوده و کمی تفت می دهیم. در آخر کشمش را اضافه می کنیم. برنج را با آب و نمک می جوشانیم. چند دقیقه قبل از صاف کردن، لپه را به آن اضافه کرده و برنج را آبکش می کنیم. موقع دم کردن برنج، پیاز و کشمش آماده شده را وسط برنج قرار می دهیم. کمی زعفران آب شده به آن افزوده و اجازه می دهیم پلو با حرارت ملایم دم بکشد.
خواص:
- خونساز
- مفید برای سوداوی مزاج ها در فصل زمستان
- مفید برای حافظه
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.