طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرقیات معتدل
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- لپه: ۱ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، زنجبیل، دارچین، ادویه پلویی، پودر زیره: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و لپه را از قبل خیس می کنیم. لپه را با آب و کمی زردچوبه کاملاً می پزیم تا بدون آب شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس ادویه پلویی، پودر زیره و زنجبیل را افزوده و مدتی حرارت می دهیم. برنج را با آب و مقداری نمک می جوشانیم، سپس آن را آبکش می کنیم. برنج را به همراه لپه، پیاز و مقداری دارچین، لایه به لایه درون ظرف مورد نظر ریخته و آن را دم می کنیم. موقع دم کشیدن، مقداری زعفران آب شده به پلو اضافه می کنیم. این غذا را نیز می توان به صورت دم پخت درست کرد.
خواص:
- مفید برای بلغمی مزاج ها در فصل پاییز
- مفید برای کبد و قلب
- ملين
- ضد دیابت
- ضد چربی و کلسترول خون
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.