طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: ادویه موجود در غذا، کاسنی و شاتره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- عدس: ۱ پیمانه
- کشمش: ۱ پیمانه
- گردو: ۱۶ عدد
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، زنجبیل، دارچین: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و عدس را از قبل خیس می کنیم. عدس را با مقداری آب و کمی نمک می پزیم تا بدون آب شود. گردو را مدت کمی خیس کرده، سپس آن را آبکش کرده و نگینی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، آن افزوده و کمی حرارت می دهیم. برنج را با آب و مقداری نمک جوشانده، سپس آن را آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را به همراه عدس، کشمش، گردو و دارچین لایه به لایه در قابلمه می ریزیم. در انتها مقداری زعفران آب شده به پلو افزوده و آن را با حرارت سپس گردو و زنجبیل را به ملایم دم می کنیم.
خواص:
- مفید برای بلغمی مزاج ها
- مفید برای کم خونی
- تقویت عمومی بدن
- مقوی امور جنسی
- دارای انواع ویتامین و املاح معدنی مخصوصاً آهن، فسفر و کلسیم
- تقویت کننده حافظه
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.