طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: عرقیات معتدل، کاسنی و شاتره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- عدس: ۱ پیمانه
- خرما: ۱۶ عدد
- نمک، زردچوبه، دارچین: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. خرماها را از هسته آن جدا می کنیم. عدس را با مقداری آب و کمی زردچوبه می پزیم، به صورتی که آب آن کاملاً تمام شود. خرما را با مقداری روغن كنجد تفت می دهیم. برنج را با مقداری آب و کمی نمک می جوشانیم، و چند دقیقه قبل از صاف کردن، عدس را به آن اضافه کرده و برنج را آبکش می کنیم. موقع دم کردن برنج، خرما را وسط پلو قرار می دهیم. دارچین و زعفران را به غذا اضافه کرده و آن را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- مفید برای بلغمی مزاج ها
- مفید برای کم خونی
- تقویت عمومی بدن
- مقوی امور جنسی
- دارای انواع ویتامین و املاح معدنی مخصوصاً آهن، فسفر و کلسیم
- تقویت کننده حافظه
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.