ظروف استیل: عبارت است از فولاد ضد زنگ یا Stainless Steel که در ایران آن را به نام مختصر «استیل» میشناسیم، از ترکیب آهن و فلزات دیگر ساخته میشود؛ با ترکیب کردن آهن و فلزاتی مانند کروم، نیکل، مولیبدن و تیتانیوم، مقاومت و دوام ظروف آهنی حاصله افزایش مییابد و ظروف استیل را به ظروفی مقاوم در برابر آسیبها و خوردگیهای رایج در ظروف آهنی تبدیل میکند. اگر در نظافت این نوع ظروف که از فلزی به نام استیل یا ورشو ساخته می شوند، کوشا باشیم، کاملاً بهداشتی اند. عموماً آهن ربا این فلز را جذب نمی کند.
خواص ظروف استیل:
- چنین ظروفی برای طبخ انواع خورشت ها بسیار مناسب اند؛ البته به شرطی که از حرارت ملایم استفاده شود.
- از آنجایی که ظروف استیل لایه محافظی برای نچسبیدن غذا ندارند، هیچ گونه مواد شیمیایی وارد غذا نمیشود. بنابراین ظروف استیل تاثیری روی مزه غذا نمیگذارند و غذا طعم طبیعی خود را حفظ میکند.
- ظروف استیل به خوبی با مواد شوینده تمیز میشوند و هیچ گونه آلودگی روی این ظرفها باقی نمیماند. در نتیجه، پس از شستشوی آنها هیچ بو، لکه و تغییر رنگی ایجاد نمیشود. آب گرم به همراه مایع ظرفشویی بهترین انتخاب برای شستشوی آنهاست و تمام باقیمانده غذا را از بین میبرد. برای شستشوی ظروف استیل در ماشین ظرفشویی، دمای آب نباید بیشتر از ۵۰ درجه باشد. دمای بالا می تواند باعث تغییر رنگ، تیرگی یا لکهدار شدن ظروف شما شود.
- بر خلاف سایر ظروف که محدودیتهای زیادی در استفاده و نگهداری دارند، نگهداری و تمیز کردن ظروف پخت استیل بسیار ساده و راحت است. به علت دوام بالای استیل، میتوانید بدون نگرانی هر غذایی را در آن بپزید. امکان ایجاد واکنشهای شیمیایی هم باعث میشود توجه خاصی به پخت مواد اسیدی داشته باشید؛ در حالی که میتوانید برای پخت هر غذایی از ظروف استیل استفاده کنید.
- استیل زنگ نمی زند، خرد نمیشود و تغییر شکل نمیدهد، به راحتی خش بر نمیدارد، بسیار مقاوم است و طول عمر بالایی دارد. ظروف استیل سالها ظاهر اولیه خود را حفظ میکنند. به همین علت، خرید این ظروف سرمایه گذاری برای یک عمر است.
مضرات ظروف استیل:
- در طبخ غذا با این گونه ظروف از حداقل حرارت باید استفاده کرد، زیرا حرارت را به سرعت انتقال می دهند و به همین خاطر، از طبخ برنج در این نوع ظروف باید خودداری کرد.
- این نوع ظروف از نظر روانی منظره خوبی ندارند، زیرا محیط بیمارستان را تداعی می کنند و همین موضوع موجب تشویش و نگرانی خاطر می گردد و نیز در هنگام صرف غذا، دراثر برخورد قاشق و چنگال با آنها سر و صدای خاصی ایجاد می شود که از این نظر ممکن است برای افراد خوشایند نباشد و موجب ناراحتی های عصبی شود.