کاربر

شوید پلو با ماش (2)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: ۳ پیمانه
  2. ماش: 2/1 یک پیمانه
  3. شوید تازه یا خشک: ۱ پیمانه
  4. نمک، زردچوبه: به میزان لازم
  5. زعفران آب شده: به میزان لازم
  6. روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج و ماش را از قبل خیس می کنیم. ماش را با آب و کمی نمک می پزیم تا بدون آب شود. برنج را با ۵ پیمانه آب و کمی نمک می پزیم. زمانی که آب برنج تقريباً تمام شد، زردچوبه، شوید، ماش و کمی روغن را به آن افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم. مدتی قبل از دم کردن برنج مقداری زعفران آب شده به آن اضافه می کنیم.

خواص:

  1. ملين
  2. تقویت عمومی
  3. تقویت امور جنسی
  4. ضد چربی و کلسترول خون
  5. مفید برای کبد و قلب

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.