طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- ماش: 2/1 یک پیمانه
- شوید تازه یا خشک: ۱ پیمانه
- نمک، زردچوبه: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و ماش را از قبل خیس می کنیم. ماش را با آب و کمی نمک می پزیم تا بدون آب شود. برنج را با ۵ پیمانه آب و کمی نمک می پزیم. زمانی که آب برنج تقريباً تمام شد، زردچوبه، شوید، ماش و کمی روغن را به آن افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم. مدتی قبل از دم کردن برنج مقداری زعفران آب شده به آن اضافه می کنیم.
خواص:
- ملين
- تقویت عمومی
- تقویت امور جنسی
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای کبد و قلب
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.