مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- برنج ایرانی مرغوب 4 پیمانه
- سبوس دوم برنج یک قاشق غذاخوری سر صاف
- شوید پاک شده 300 گرم
- ماش بومی 200 گرم
- روغن زیتون 4 تا 5 قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
- این غذا دقیقاً مثل ماش پلو تهیه می شود، با این تفاوت که شوید خرد شده را نیز به آن اضافه می کنیم. این غذا کلیه خواص ماش پلو را دارد و برای افرادی که چربی خون آنها بالا است، مفید است، علاوه بر این، از نفخ معده هم جلویگری می کند. توجه داشته باشید که شوید برای ناراحتی های گوارشی بسیار مناسب است.
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.