مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- مارچوبه 8 تا 10 شاخه
- جوی پسوت کنده 1 پیمانه
- گندم با پوست نصف پیمانه
- هویج متوسط 2 عدد
- سبزیجات پاک شده (تره، جعفری، گشنیز و اسفناج یا برگ چغندر) 200 گرم
- روغن زیتون 6 تا 8 قاشق غذاخوری
- پیاز متوسط 1 عدد
- آب لیموترش ازه به مقدار لازم
- نمک، فلفل، زردچوبه و زنجبیل به مقدار لازم
طرز تهیه:
- گندم و جو را که از شب قبل خیس کرده اید، به همراه چند لیوان روی حرارت مناسب بگذارید، تا بجوشد، بعد پیاز خلال شده و هویج خلال شده را به آن اضافه کنید و بگذارید تا بپزد، سپس مارچوبه را به اندازه 2 سانتیمتر خرد کرده، به همراه سبزی خرد شده، نمک، فلفل و سایر ادویه جات به سوپ افزوده، اجازه دهید تا با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد سوپ را در یک ظرف مناسب کشیده، به همراه روغن زیتون و آب لیموترش تازه میل کنید.
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.