طبع غذا: معتدل به سمت سردی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق پونه، عسل، خرما
مواد لازم (برای 4 نفر):
- هویج: ۱ عدد متوسط
- کدو: ۲ عدد متوسط
- ساقه کرفس خرد شده: ۲ پیمانه
- بلغور گندم: 2/1 پیمانه
- بلغور جو: 2/1 پیمانه
- سبزی سوپ خرد شده: ۳ پیمانه
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل: به میزان لازم
طرز تهیه:
- بلغور جو و گندم را از قبل خیس می کنیم. ساقه کرفس را به برش های ۱ سانتی و هویج را به صورت نگینی خرد می کنیم. کدوها را رنده می کنیم، بلغور جو و گندم را با آب و مقداری نمک و زردچوبه مدتی می پزیم، سپس ساقه کرفس، کدو، هویج و سبزی را به همراه فلفل و زنجبیل به آن افزوده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- خونساز
- ملين
- تقویت عمومی بدن
- ضد چربی و کلسترول خون
- ضد دیابت
- تقویت حافظه
- مفید برای کبد و دستگاه گوارش
- تقویت بینایی
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.