طبع غذا: معتدل به سمت گرم
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق زنیان
مواد لازم (برای 4 نفر):
- دال عدس 2/1 دو پیمانه
- ساقه کرفس خرد شده ۲ پیمانه
- سیب زمینی ۲ عدد متوسط
- پیاز خرد شده ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل به میزان لازم
- آبغوره یا لیمو ترش تازه در صورت تمایل
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- دال عدس را از قبل خیس می کنیم. ساقه کرفس و سیب زمینی را نگینی خرد می کنیم. کرفس را مدتی بخارپز کرده یا با کمی آب، آب پز می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی کرفس را افزوده و کمی تفت می دهیم. سیب زمینی و دال عدس را همراه مقداری آب، نمک، فلفل و زنجبیل به مواد قبلی افزوده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. درصورت نیاز و تمایل می توانیم از چاشنی لیموترش تازه یا آبغوره استفاده کنیم.
خواص:
- ملين
- ضد چربی و کلسترول خون
- تصفیه و پاکسازی خون
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.