طبع غذا: سرد و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عسل، خرما، سیاهدانه، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- تره فرنگی خرد شده: ۲ پیمانه
- ساقه کرفس خرد شد: ۴ پیمانه
- هویچ: ۱ عدد متوسط
- بلغور جو: ۱ پیمانه
- جعفری و گشنیز خرد شده: ۱ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۴ عدد
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل: به میزان لازم
- آبغوره: در صورت تمایل
طرز تهیه:
- بلغور جو را از قبل خیس کرده، سپس با آب و مقداری نمک و زردچوبه مدتی می پزیم. ساقه کرفس را به صورت نگینی خرد کرده و به بلغور افزوده و مدتی حرارت می دهیم. گوجه را در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و جدا مدتی با نمک و فلفل می پزیم و به همراه تره فرنگی، جعفری و گشنیز، هویج رنده شده و زنجبیل به سوپ اضافه می کنیم و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت تمایل و نیاز می توانیم هنگام صرف غذا، از چاشنی آبغوره نیز استفاده کنیم.
خواص:
- مفید برای مزاج های گرم و خشک
- ضد چاقی
- ضد چربی و کلسترول خون
- ملين
- مفید برای کبد
- مفید برای تصفیه خون
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.