مواد لازم:
- جوانه نخود سفید 5 قاشق غذاخوری
- ارده سفید 3 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون بکر 1 لیوان
- آب لیموترش تازه دو سوم استکان
- سرکه سیب 2 قاشق غذاخوری
- آب زعفران 4 تا 5 قاشق غذاخوری
- پودر فلفل قرمز یک چهارم قاشق چایخوری
- نمک دریا 1 قاشق چایخوری سر صاف
- نعناع یا پونه خشک 1 قاشق مرباخوری
- ژل کتیرای گل 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- همه مواد را در مخلوط کن یا ظرف گوشت کوب برقی بریزید و آن را به مرور خوب مخلوط کنید تا سس یکنواختی به دست آید و ذرات نخود به چشم دیده نشود.
- زمانی که سس را خوب مخلوط می کنید، قوام بسیار خوبی پیدا می کند و خود را در سالاد و غذایی که میل می کنید نشان می دهد.
خواص این سس:
- مهم ترین عنصر این سس، دارا بودن فلز روی است و برای نوجوانان و جوانانی که مشغول تحصیل هستند و یا افرادی که از حافظه خوبی برخوردار نیستند، بسیار نافع است.
- برای افرادی که از ناراحتی های گوارشی مانند یبوست مزاج رنج می برند، بسیار نافع است.
- موجب تأمین سلامتی و نشاط در انسان می شود و برای افرادی که از ورم و نفخ معده و روده رنج می برند نافع است.
نکته:
- ترکیب اصلی سس های خام را موادی مانند لیموترش تازه، انواع جوانه ها، ادویه جات طبیعی، روغن زیتون بکر، روغن کنجد بکر، کتیرا، نعناع، پونه، کمی نمک، کنجد آسیاب شده یا ارده و انواع سبزیجات و ریشه ها تشکیل می دهد.
- در تهیه انواع سس ها، خوب مخلوط شدن مواد و یکنواخت بودن آن اهمیت زیادی دارد، برای تحقق این منظور، استفاده از گوش کوب برقی پیشنهاد می شود که دارای لیوان مناسبی برای درست کردن و آماده نمودن انواع سس ها می باشد. چنانچه مواد اولیه سس خوب مخلوط نشود، سس دوفاز شده و طعم و مزه دلخواه را نخواهد داشت.