طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، آب زرشک، سکنجبین و کاهو
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج نیم کوب: ۲ پیمانه
- لپه: ۱ پیمانه
- سبزی دلمه خرد شده: ۵۰۰ گرم
- سویا ریز: ۱ پیمانه
- کشمش: ۱ پیمانه
- برگ مو: به میزان لازم
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- سرکه انگبین، روغن کنجد: به میزان لازم
- نمک، زردچوبه، فلفل، دارچین، ادویه پلویی: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و لپه را از قبل خیس می کنیم، سویا را با کمی آب، کمی نمک و زردچوبه می پزیم، تا بدون آب شود. لپه را با آب و کمی زردچوبه و فلفل کاملاً می پزیم، تا بدون آب شود. برنج را با آب و کمی نمک نیم پز کرده، سپس آن را آبکش می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه تفت داده، سپس سویا را به آن افزوده و مدتی تفت می دهیم، برنج، لپه، سبزیجات و کشمش را با پیاز تفت داده شده مخلوط می کنیم. در انتها مقداری سرکه انگبین و دارچین به کل مواد اضافه می کنیم. برگ موها را چند دقیقه در داخل آب گرم قرار داده تا از حالت خشکی و سفتی خارج شود. مواد آماده شده را داخل برگ های مو قرار داده و آنها را می پیچیم. ته ظرف مورد نظر را چند عدد برگ قرار داده سپس دلمه ها را داخل ظرف می چینیم. مقداری سرکه انگبین روی دلمه ها ریخته و آن را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- مفید برای سوداوی مزاج ها در فصل زمستان
- خونساز
- مفید برای حافظه
نکته:
- سبزی های مورد استفاده برای دلمه شامل: تره، جعفری، گشنیز، شوید، مرزه، ترخون و نعناع است.