لنفوم غیر هوچکین: عبارت است از لنفوسارکوم؛ سارکوم سلول رتیکولوم تومور بدخیم بافت لنفاوی (این نوع لنفوم از بیماری هوچکین شایع تر است). این بیماری لنفوسیت ها (نوعی از سلول های سفید خون)، غدد لنفاوی (غددی که با عفونت مقابله کرده و تولید کننده مواد ایمنی می باشند) و طحال (یک غده لنفی بزرگ) را درگیر می سازد، این بیماری در همه سنین دیده می شود ولی در مردان در دهه پنجم زندگی شایع ترین شیوع را دارد.
علائم:
- کم خونی
- کاهش وزن
- خونریزی گوارشی
- احساس ناخوشی عمومی
- یرقان (زردی چشم ها و پوست)
- وجود غدد لنفاوی متورم، غیر دردناک، دارای قوام لاستیکی و جدا از هم که در هر جای بدن ممکن است ظاهر گردند ولی شایع ترین محل های بروز آنها زیر بغل، گردن و کشاله ران است.
علت:
- علت دقیق آن نامشخص است، ولی تحقیقات حاکی از آن است که یک بیماری ویروسی یا سرکوب دستگاه ایمنی، به ویژه پس از پیوند اعضاء ممکن است عامل زمینه ساز آن باشد. عقیده بر این است که نوعی از لنفوم غیر هوچکین که لنفوم بورکیت نامیده می شود ناشی از ویروس ابشتین بار می باشد.
- افرادی که طبعی سرد دارند بیشتر مبتلا می شوند (طبع ژنتیکی است).
- افرادی که از غذاهای با طبع سرد به صورت مداوم استفاده می کنند (با غذاهای سرد سیستم ایمنی تضعیف می شود) بیشتر در معرض ابتلای به این بیماری هستند.
- اشخاصی که تحت فشار عصبی و استرس هستند (فشار عصبی موجب می شود که روزانه 2 لیتر اسید اضافی وارد سیستم گردش خون شود و مغز و سیستم ایمنی را مختل کند) بیشتر مبتلا می شوند.
- مقاربت با زنان در ایام ناپاکی، خوردن گوشت زیاد و یا گوشت حیوانی که انسان با او جماع کرده باشد، خوردن بیضه گوسفند، خوردن ماهی های حرام مثل سگ ماهی و امثال آن.
- خوردن گوشت، خون انسان را فوق العاده ترش می کند و عکس العمل این ترشی زیاد باعث به وجود آمدن سلول سرطانی می شود، وقتی سلول سرطانی پیدا شد خون قلیایی می شود و ترشی آن به وسیله ادرار دفع می گردد. پس وقتی خون قلیایی شد و ترشی ادرار بالا رفت مقدمات ایجاد سرطان پیدا می شود. خلاصه پیدایش سرطان به علت غذاهای ناباب و مصنوعی، جوهرهای گوناگونی که برای زیبایی به خوراک های مختلف می افزایند، انواع سوسیس، کالباس های گوناگون، تخم مرغ های فاسد و مانده شده که آب پز می کنند و با آن ساندویچ تهیه کرده و به خورد ما می دهند، گوشت های مانده که چندین سال منجمد شده یا گوشت های مصنوعی که از نفت به دست می آیند، روغن های فاسد و امثال این نوع غذاها می باشد و در بعضی مزاج ها که زمینه مساعد و ماده مستعد است فوری ایجاد سرطان می کند.
عوامل افزایش دهنده خطر:
- سن بالای 40 سال
پیشگیری:
- پیشگری خاصی ندارد.
عواقب مورد انتظار:
- معمولاً با اشعه درمانی و داروهای ضد سرطان قابل درمان است. در صورت درمان قطعی بیماری، طول عمر بیمار طبیعی خواهد بود، امکان درمان قطعی بسته به نوع سلول یافت شده در نمونه برداری گره های لنفاوی وسعت و گسترش بیماری در هنگام تشخیص متفاوت است.
عوارض احتمالی:
- گسترش لنفوم به سایر نواحی بدن.
تشخیص:
- پزشک شما ابتدا در یک گفتگوی مفصل در مورد علائم و سابقه شما از شما میپرسد. سپس شما را به صورت فیزیکی معاینه میکند و به ویژه غدد لنفاوی و همچنین طحال و کبد را بررسی میکند، زیرا این اندامها میتوانند نتیجهگیری در مورد لنفوم غیر هوچکین را امکان پذیر کنند.
- آزمایش خون: اغلب اولین سرنخها را میتوان بر اساس شمارش خون پیدا کرد. با اینحال، از آنجایی که شمارش خون همیشه با یک بیماری تغییر نمیکند، آزمایش خون به تنهایی برای تشخیص کافی نیست.
- نمونه بافت یا بیوبسی: برای به دست آوردن نتیجه دقیقتر، یک گره لنفاوی برداشته شده و از نظر بافتشناسی بررسی میشود. این به پاتولوژیست اجازه میدهد تا تشخیص دهد که آیا سلولهای لنفوم وجود دارد یا خیر. علاوه بر این، اشکال مختلف لنفوم غیر هوچکین را میتوان از این طریق متمایز کرد.
- معاینه مغز استخوان: از آنجاییکه مغز استخوان نیز میتواند تحت تأثیر قرار گیرد، نمونه برداری میشود.
- بررسیهای بیشتر: اگر در معاینات قبلیلنفوم غیر هوچکین پیدا شد، عکسبرداری با اشعه ایکس و توموگرافی کامپیوتری (CT)، از جمله موارد دیگر، میتواند میزان گسترش بیماری را مشخص کند.
درمان طب نوین:
- پس از این معاینات، یک استراتژی درمانی فردی مشخص میشود که پزشک با شما در میان خواهد گذاشت. او همچنین مثلاً عوارض جانبی احتمالی درمان را برای شما توضیح خواهد داد. همیشه بپرسید که آیا چیزی را متوجه نشدهاید. سؤالات خود را از قبل یادداشت کرده و در قرار ملاقات همراه خود بیاورید. گزینههای درمانی به عوامل مختلفی بستگی دارد: علاوه بر سن و وضعیت عمومی، نوع لنفوم غیر هوچکین و مرحله آن تعیینکننده است. بسته به نوع و گسترش لنفوم، نرخ بهبودی تا ۹۰ درصد امروزه امکانپذیر است، در حالی که سایر زیرگونهها را فقط میتوان محدود کرد. درمانهای مختلف اغلب با یکدیگر ترکیب میشوند تا به نتایج مطلوب دست یابند. اصولاً گزینههای زیر امکانپذیر است:
- پرتودرمانی: نواحی غدد لنفاوی آسیبدیده و مجاور تحت تابش قرار میگیرند.
- شیمی درمانی: در این شکل از درمان از داروهایی استفاده میشود که رشد سلولی را مهار میکنند (بهاصطلاح سیتواستاتیک).
- ایمونوتراپی: در اینجا سیستم دفاعی خود بدن در مبارزه با تومورها پشتیبانی میشود.
- آنتیبادی درمانی:آنتیبادیهای ساخته شده توسط انسان به سطح سلولهای سرطانی متصل میشوند و سپس میتوانند آنها را از بین ببرند. این شکل از درمان اغلب همراه با شیمیدرمانی استفاده میشود.
- پیوند سلولهای بنیادی یا مغز استخوان: پیوند سلولهای بنیادی یا مغز استخوان را میتوان پس از شیمیدرمانی انجام داد. برای انجام این کار، پزشک سلولهای بنیادی سالم را قبل از شروع شیمیدرمانی میگیرد. پس از پایان شیمیدرمانی، سلولهای بنیادی سالم دوباره منتقل میشوند.
- استراتژی انتظار و تماشا: برای لنفوم غیر هوچکین که به آرامی در حال رشد است و هیچ علامتی ایجاد نمیکند، میتوان یک استراتژی مشاهدهای در نظر گرفت. این بدان معنی است که ابتدا منتظر میشود و مرتباً بررسی میشود. درمان استرسزا تنها زمانی شروع میشود که لنفوم غیر هوچکین علائم ایجاد کند.
درمان طب سنتی:
- خوردن جوشانده بذر کتان
- از داروی پیامبر ﷺ مصرف کنید.
- بیمار از مصرف کلیه غذاهای سرد پرهیز نماید.
- خوردن سوپ گندم معمولی با روغن زیتون هر شب.
- ناشتا، اندازه یک قاشق چایخوری طریفل میل کنید.
- بیماران روزانه چند لیوان دم کرده هل، دارچین، زعفران و زنجبیل بنوشند.
- بیمار از داشتن یبوست مزاج جداً پرهیز نماید تا دچار درد و بی قراری نشود.
- هر شب، دو قطره روغن بنفشه پایه کنجد یا پایه زیتون در هر بینی بریزید.
- دانه های کاج را تفت دهید و صبح ناشتا به اندازه 10 الی 20 عدد میل کنید.
- هسته سیب زیاد مصرف کنید. هسته سیب در درمان انواع سرطان کاربرد دارد.
- بیماران بهتر است، همراه غذا از زنجبیل تازه استفاده کنند که بسیار موثر است.
- از داروی «ثفا» استفاده کنید. این دارو در درمان انواع ورم و سرطان مؤثر است.
- بیمار روزانه 4 تا 5 لیوان شربت عسل و زنجبیل و زعفران را در طول روز استفاده نماید.
- اندازه یک حبه جامع امام رضا (ع) را با یک لیوان آب عسل میل کنید و تا ۵ شب ادامه دهید.
- بلادن ۵ گرم، شربت ید و تانیک ۲۰ گرم و شربت ساده ۳۰ گرم، همه را مخلوط و مصرف کنید.
- اندازه یک نخود از داروی شافیه ۱۲ ماهه را با جوشانده آب مرزنجوش، موقع خواب مصرف کنید.
- بیماران از مصرف گوشت قرمز و لبنیات و تخم مرغ و سایر فرآورده های حیوانی خودداری نمایند.
- بلادن را نرم بسایید، بعد با سفیدآب قلع و روغن زیتون مخلوط کرده و بر روی غده سرطانی ضماد کنید.
- استفاده از شیرینی جات طبیعی مانند عسل، خرما، توت خشک و مویز و انجیر برای این بیماری بسیار مفید است و انرژی لازم را به بیمار می دهد.
- خارشتری ۲۵ گرم و بلادن ۵ گرم را با هم در یک لیتر آب بجوشانید، بعد با شکر مخلوط کرده و روزی سه استکان از آن را به بیمار بخورانید، بسیار مؤثر است.
- سه مثقال برگ و ریشه و ساقه و دانه بلادن را مخلوط کرده و در نیم لیتر آب بجوشانید، بعد آب آن را با شکر مخلوط کرده و روزی سه قاشق چایخوری میل کنید.
- خمیری با آب تره + گشنیز + آرد با مقداری خاک قند درست کنید و روی تومور بگذارید بعد از 7 روز آن را باز کنید. در این مدت مداوم جوشانده برگ صنوبر مصرف کنید.
- بیمار روزانه 2 تا 3 لیوان دم کرده قدومه شیرازی (قدومه دختر) بنوشند (2 قاشق مرباخوری را در یک لیوان آب جوش ریخته، بعد از لعاب دادن با یک قاشق عسل استفاده شود).
- داشتن آرامش و بینش مثبت کمک بزرگی به بیمار می کند، بهتر است که اینگونه بیماران برای بهبودی هر چه سریع تر به مناطق خوش آب هوا بروند و به نرمش و ورزش بپردازند.
- یک دانه بلادن را نرم ساییده و با شکر بجوشانید که شربتی حاصل شود و روزی یک قاشق سوپ خوری از آن را صبح و یک قاشق سوپ خوری را نیز هنگام شب میل فرمایید.
- ۳۰ گرم ژل رویال را با نیم کیلو عسل کوهی مرغوب مخلوط کنید و صبح ناشتا، یک قاشق مرباخوری همراه ۷ عدد سیاهدانه میل کنید. ژل رویال در درمان انواع سرطان کاربرد دارد.
- بیماران روزانه چند قاشق غذاخوری معجون جوانه گندم را مورد استفاده قرار دهند، این معجون برای این دسته از بیماران بسیار مفید است و کسالت و بی حالی و بی قراری بیمار را برطرف می کند.
- زنجبیل قوی تر از شیمی درمانی می باشد، زنجبیل در کنار زردچوبه و فلفل خاصیت ضد سرطانی دارد، یکی از دلایل شهرت زنجبیل بعنوان یک ماده غذایی مفید، کوچک کردن تومورها است.
- خارشتری را نرم بسایید و بر روی ماست بپاشید و بخورید، اگر خارشتری تازه به دست آید، روزانه مقدار زیادی از خارشتری را میل کنید. خارشتر از عطش بیمار جلوگیری کرده و درمان بسیار مؤثری است.
- خوراکی هایی که با سرطان مبارزه می کنند عبارتند از: مارچوبه، غلات و غذاهای حاوی فولیک اسید، سبزیجات رنگارنگ، انگور، چای سبز، گوجه فرنگی، لوبیا، کلم بروکلی، آب، توت فرنگی، زغال اخته، زردچوبه.
- ضمناً سرطان کم بودن ویتامین (B17) است که در هسته ی میوه ها و تخمه ی هندوانه وجود دارد، کسی که سرطان دارد باید روزی یک مشت مغز هسته هلو یا زردآلو شیرین و … و نیز تخمه ی هندوانه بخورد.
- عروسک پشت پرده (کاکنج)، بذرالبنج، بلادن و جوز ماثل یا تاتوره از هر کدام ۵ گرم را با شکر مازندران در نیم لیتر آب بجوشانید تا شربتی به دست آید و روزی دو قاشق مرباخوری از آن را صبح و شام میل فرمایید.
- استفاده از کپسول زنجبیل (کپسول های زنجبیل نیز در بازار موجود هستند که معمولاً در کپسول های 250 میلی گرم تا یک گرمی تولید می شوند. می توانید روزانه 3 مرتبه نیز از این کپسول ها استفاده کنید.).
- جوز ماثل نیم مثقال و بذرالبنج دو مثقال را در یک لیتر آب بجوشانید، بعد آب آن را صاف کرده و مجدداً با شکر بجوشانید، روزی دو قاشق چایخوری، صبح و شب بخورید که هم خواب آور و هم مسکن درد آن می باشد.
- اگر تومور در ظاهر پوست باشد، برای درمان، آرد جو، شیر بز و انجیر آسیاب شده را با هم مخلوط کنید، سپس بپزید و روی تومور قرار دهید و این کار را تا یک هفته ادامه دهید (این دارو به داروی اورام معروف است).
- در سرطان چشم گریه بسیار مفید است و اگر سورمه بکشید که اشک چشم زیاد شود برای سرطان چشم داروی مؤثری است. در اشک چشم آنزیمی وجود دارد که برای سرطان چشم بسیار خوب است و بهبود بخش می باشد.
- تحقیقات جدید انجام گرفته در ژاپن و استرالیا نشان داده،سرطان های پیشرفته معده و استخوان به طور موفقیت آمیزی درمان شده است. بیماران مبتلا به این سرطان ها 3 بار در روز و به مدت 3 ماه یک قاشق غذاخوری عسل و یک قاشق چایخوری دارچین را مخلوط و مصرف می کنند.
- خوراک صفرازاها مانند (شربت عسل دائم، لیسیدن و مکیدن آرام عسل ناشتا و شبانگاهی، خوردن خرما؛ دوز مصرف آن بین 3 الی 7 عدد است. در ضمن مانند عسل، آرام و با مکیدن خورده شود تا جذب بزاقی صورت بپذیرد. جذب بزاقی خرما بالا می باشد).
- جوز مائل (داتوره) یا (تاتوره) که دارای الکالیدهایی نظیر هیپوسیامین و هیپوسین است دارای سمیت بسزایی است، نیم مثقال از آن را نرم بسایید و با شکر در یک لیتر آب بجوشانید و روزی یک قاشق مرباخوری (نه بیشتر) از آن را میل کنید. بسیار در امراض سرطانی شفابخش می باشد.
- برگ بلادن، کاکنج، داتوره، بذرالبنج، خارشتری و مهرگیاه از هر کدام یک مثقال را در یک لیتر آب بجوشانید، بعد صاف کرده و آب آن را با شکر مازندران (شکر سرخ) مجدداً بجوشانند و همه روزه، روزی سه قاشق چایخوری از آن را صبح، ظهر و شب میل کنید، درد سرطان از بین می رود و تومورها کوچک می شوند.
- شکم خرچنگ دریایی را پاره کرده و با تمام محتویات داخلی آن بر روی تومور سرطان بیاندازند بسیار مؤثر است. مشهور است که اگر ۴۰ دانه خرچنگ را شکم پاره کرده و داغ بر روی سرطان بیاندازید، اثربخش و مفید است و باید هم همین قسم باشد چون در بدن خرچنگ مواد آهن زیاد است و برای سرطان نافع خواهد بود.
- روزی یک وعده آش ضد سرطان بخورید: آب آن عرق رازیانه باشد و از سبزی های تره، ریحان، یونجه، هویج (اگر زردک باشد بهتر است) شلغم، شاهی، سیاهدانه، زیره، خرفه استفاده کرده و روغن آن، روغن زیتون باشد. (روزی یک وعده مصرف کنید)، همه افراد می توانند از این آش مصرف کنند حتی غیر سرطانی ها.
- افزایش و تداوم گرمی های لطیف مانند: عسل، خرما، بادام درختی، رازیانه، سیاهدانه هر 8 ساعت دو سه تا آرام آرام بجوید پیرها که نمی توانند سیاهدانه بجوند از ترکیب: روغن سیاه دانه + عسل استفاده کنند و اگر روغنش پیدا نشد خود سیاهدانه را پودر و با عسل مخلوط و هر 4 ساعت بخورند، بذر کتان، آب جوشیده شده و …
- برای پیشگیری از پیشرفت سرطان باید قرقات ۴ مثقال آب شنبلیله تازه، آب گشنیز و کاسنی تازه از هر کدام ۴ مثقال و سرکه و عسل از هر کدام ۴ مثقال تهیه کنید. اول قرقات را نرم بسایید، سپس آب سبزیجات و عسل و سرکه را بر آن اضافه کرده و صبح، ظهر و عصر میل کنید، در پیشگیری از پیشرفت مرض سرطان مفید است.
- بیمار باید آب جوش همراه با عسل و لیموترش تازه بخورد و بدود و روزه بگیرد، روزه حرارت بیرونی را به درون می برد و وقتی آب جوش همراه با عسل و لیموترش بخورید و روزه بگیرید بدن از خود سلول ها تغذیه می کند و تومورها را نابود می کند (البته توجه داشته باشید که شخص لاغر و ضعیف خواهد شد که این امر طبیعی است).
- اگر کسی به سرطان مبتلا شده باشد می تواند در کنار شیمی درمانی هفته ای یک مرتبه تمام اعضای بدنش را واجبی بکشد. (داروی نظافت قدیمی را از عطاری بگیرید و مواظب باشید این مواد با پودر تیزبرها و موادهای دیگری موبر که در بازار و داروخانه ها موجود است تفاوت بسیار دارد، این داروی طبیعی، شیمی درمانی در طب سنتی محسوب می شود).
- گیاهان داروی ضد سرطان: انگور، پیاز، توت فرنگی، جین سینگ، جینکو، چای، زردچوبه، سویا، سیر، فلفل، علف چای، کرفس، گون، ماست، مرزه، همیشه بهار، هویج، باباآدم، پنیر باد، پونه، تاجریزی پیچ، میخک، زرشک، زیره سبز، سرخدار، سیاه توسه، سیاهدانه، کاکائو، کندر، کیوی، گریپ فروت، گل مغربی، مارچوبه، وانیل، نعنای گربه ای، هل، آلبالو، آلو، آناناس، انار، انبه، انجیر، بادمجان، به، به لیمو، پسته، توت سفید، جوزبویا، خرفه، خرما، زیره سبز، زیره سیاه، سدر، سماق، سنجد، شلغم، علف چشمه، کلم، گندم، گوجه فرنگی، گیلاس، آوبیا، مای مرز، مصطکی، نارگیل، نخود، هلو.
- معجون جوانه گندم بخورید: مواد لازم: مغز بادام خام + مغز گردو + مغز فندق خام + مغز پسته خام + بادام هندی خام + پودر نارگیل + کنجد خام با پوست و مغز + چلغوز خام (از هر کدام 100 گرم) + دارچین آسیاب شده (50 گرم) + هل سبز ساییده (25 گرم) + زنجبیل ساییده (20 گرم) + زعفران ساییده (1 مثقال) + آرد جوانه گندم (200 گرم) + عسل (یک کیلو) + شیره خرما (یک لیوان). طرز تهیه: همه مغزها را آسیاب کرده و با ادویه جات و آرد جوانه گندم خوب مخلوط کنید تا یکنواخت شود. سپس عسل و شیره خرما را به مرور به مواد افزوده و خوب به هم بزنید تا کاملاً یکنواخت شود. معجون به دست آمده را در ظرف دردار ریخته و به مرور در طول روز استفاده نمایید. این معجون از طبیعت بسیار گرمی برخوردار است که با تنظیم سیستم ایمنی و کوچک کردن غدد لنفاوی باعث از بین رفتن بیماری می شود.
- درمان سرطان با آب جوش: برای درمان سرطان، آب جوش بخورید و بدوید چون اگر آب جوش خوردید آبی که از طریق کلیه دفع می شود از طریق عروق دفع می شود و موجب شویندگی تمام سلول ها می گردد (هر سلولی 75% آب است) و وقتی که این آب، غلیظ و سوداوی شد در یک جایی موجب بیماری می شود و از سودای این سلول است که چهره سوداوی ها تیره است و چروک دارد؛ وقتی که این آب پاک شد چرهره تمیز می شود، زمانی که آن سودا فشرده شد موجب سرطان می شود و اگر بخواهیم سرطان را لاغر کنیم یا باید با شیمی درمانی لاغر کنیم و یا با شستن سودا از طریق خوردن آب جوش همراه با دویدن (دویدن مانع توسعه سرطان و موجب لاغر شدن سرطان و دفع آن می شود) و چون این شستن سراسری است هرچه سودا پاک باشد یعنی بدن قویتر و مانع توسعه سرطان می شود و انسان سالم می شود؛ چون این سودا (خون خشک شده کثیف) که در کل سلول ها است همین شکلش در مغز هم هست و لذا سلول های مغز هم شسته می شوند و چون پاک می شوند در نتیجه، آن تفکرات منفی، خیال بافی ها، اوهام و غم ها و غصه ها و … از بین می رود، لذا کسانی که آب جوش خورده و می دوند آدم های با نشاط و بیخیالی می شوند (روزی 4 تا 6 لیوان آب جوش برای همه و برای بلغمی ها این آب جوش بصورت شربت عسل، ناشتا و شبانگاه باشد و شب 3 تا 14 عدد بادام یکی یکی بخورند تا مغزشان سرد نشود) چون آب جوش ضعف می آورد پس یک هفته آب جوش و یک هفته رژیم معمولی باشد. اگر بخواهیم غذای دیگر بدهیم یک سوپ ساده گندم را شب با روغن زیتون می هیم، حداقل اگر بیمار نیستید برای خوشگل شدنتان بخورید.
- همه معتقدند که سرطان را نمی توان با هیچ دارویی معالجه کرد، حق هم دارند و به تجربه هم رسیده است، اما تنها راه معالجه سرطان همان از راه غذا می باشد، زیرا میکروب سرطان در اثر غذا در بدن تولید شده و از مجرای غذا هم می توان آن را معالجه کرد که همان خوردن گیاهان دارای مس گیاهی است. برای نان خوراکی مریض سرطانی باید از جو استفاده کرد و سبوس آن را هم نگرفت زیرا جو مملو از مس گیاهی می باشد. مثلا كاهو بسیار نافع است، مخصوصاً اگر به پای کاهو در موقع کود دادن، کودهایی بدهند که دارای املاح مس بوده و از کودهای پتاسیم دار خودداری شود. همچنین در فندق خام و مغز گردو و عسل این مس به طور زنده وجود دارد. سبزی کاسنی هم به بهبود مرض سرطان بسیار کمک می کند، اگر آب آن را بگیرید و ۴۰ روز صبح ناشتا میل کنید، همچنین تخم و ریشه آن هم همین اثر را دارد. خوردن خربزه بسیار نافع است. زنیان و بادیان را بجوشانید و صبح ناشتا میل کنید، فایده بخش است. شوید هم در درمان سرطان کمک می کند. خوردن کاسنی وحشی و کاسنی هایی که در اطراف معادن مس می رویند بسیار در درمان سرطان نافع و مفید هستند. پیاز خام با غذا خوردن و گاهی سرکه میل کردن در عدم ابتلا به سرطان بی اثر نیست. تره را با غذا، خام پاکوکو کرده یا در آبدوغ خیار خرد و میل کنید، در درمان سرطان کمک مؤثری است، ارامنه که به تره بسیار علاقه دارند به واسطه مصرف زیاد آن به مرض سرطان کمتر مبتلا می شوند. داروهایی که قبلا گفته شد، از همان داروهایی هستند که اضافه بر املاح مسی دارای هورمون هم می باشند. برای معالجه سرطان باید از دوا و غذاهایی استفاده کرد مانند: انواع بلادن، خارشتری، مهر گیاه، برگ بلادن (شابیزک)، داتوره به مقدار کم، بذر البنج، عروسک پشت پرده، تره، پیاز، شاهی یا تره تیزک، پرتقال، عسل، فندق، مغز گردو، رازیانه، زنیان، شیر، لیمو شیرین، لیموترش، نارنگی، انگور، توت فرنگی، تمشک، گلابی، سیب درختی، خربزه و لبنیات و همچنین میوه هایی که ترشی خون را از بین می برند باید زیاد مصرف کرد، به حد کافی خوردن این ها دستورات معالجه سرطان در طب قدیم و طب جدید بوده و هست که همه آنها به تجربه رسیده اند.
درمان تومور یا غده های سرطانی:
- پنیرمایه خرگوش وحشی را روی تومور سرطانی بمالید.
- پنیر مایه خرگوش را با ریشه کبر برابر هم ساییده و درآب پخته و به محل تومور سرطانی ضمادکنید.
- صفرای لطیف را به وسیله بالا بردن حرارت کبد و خوردن غذاهای گرم و تر بالا ببرید مانند خرما و زیتون و …
- روزی یک مرتبه ۱۰ گرم گل همیشه بهار را در یک فنجان آب بجوشانید و عصر جوشانده آن را بنوشید و به مدت زیادی این دارو را مصرف کنید.
- کات کبود، گل ارمنی و گل سرخ، همه را نرم کوبیده، در روغن گل بریزید، یک خرچنگ کامل را سوزانده و خاکستر آن را به این داروها اضافه و مرتب ضماد کنید.
- برای درمان اینگونه تومورها باید مردارسنگ و سفیدآب قلع را بسایید، بعد با روغن گل و موم روی هم ریخته، گرم و مخلوط کنید و هر روز روی تومور ضماد کنید.
- کف دریا، زرآوند طویل، مقل ازرق، گوگرد زرد، اوشق، تخم انجره، خردل و بزرالبنج را مخلوط بسایید، بعد با روغن زیتون و موم روی آتش مخلوط و هر روز روی تومور ضماد کنید.
- ضماد پوست اسب آبی یا آرد گرسنه به محل تومور مفید است، هم چنین از تمام داروهای خشک کننده می توان استفاده کرد، مثل: انزروت، ریشه اریسا، گزنه و صمغ انجدان.
- خردل، تخم انجره، زرآوند طویل، کف دریا، اوشق و مقل ارزق از هر کدام به یک میزان نرم کوبیده، در روغن خمیر کرده سپس مقداری موم آب کرده را اضافه نموده و ضماد کنید.
- سفیدآب قلع ۵ گرم، کات کبود ۵ گرم، گل ارمنی ۱۰ گرم، مردارسنگ ۵ گرم، شادنج سنگی ۵ گرم، نشاسته ۱۰ گرم، صمغ عربی ۵ گرم، موم ۵ گرم، همه را نرم بکوبید و در روغن گل ریخته و روی آتش بگذارید، بعد یک استکان آب بارهنگ به آن اضافه مرتب کنید و روی محل درد ضماد کنید.
- برای درمان آن باید روغن گل ۵۰ گرم، آب گشنیز نصف لیوان، آب تاج ریزی نصف لیوان، ورق سرب نازک ۲ عدد، سرب ها را بایستی روی جسم خشکی مانند سنگ که مقداری آب روی آن ریخته شده باشد بسایید و آب آن را به محلول های فوق اضافه کنید و از این مایعات مرتباً روی محل بیماری بمالید.
- کات کبود و سفید آب قلع از هر کدام ۱۰ گرم و روغن زرده تخم مرغ، لعاب اسپرزه، لعاب به دانه و آب تاج ریزی از هر کدام یک استکان؛ همه را در ظرفی که در آن مقداری سرب ساییده باشید حل کنید، همه داروها را پخته، مخلوط کرده و روی تومور سرطانی قرار دهید و هر بار هنگام تعویض دارو تومور را با آب تاج ریزی و آب برگ خرفه بشویید.
- برای درمان مبتلایان به سرطان باید اول برای برطرف کردن خلط سودا اقدام کنید. سپس می توانید افتیمون را نرم کوبیده، در ماءالجبین حل کرده و مکرر بنوشید و از غذاهای مولد خون رقیق مثل ماءالشعير، سوپ مرغ، سوپ گوشت بره و بزغاله، شیره تخم خرفه، خیار و خربزه استفاده کنید و از خوردن مولدات سودا کاملاً باید پرهیز کرد، در ابتدا مرتب تاجریزی را کوبیده در آب گشنیز تازه مخلوط و روی ورق سرب بمالید و روی غده قرار دهید.
- با ترب سفید + ترب سیاه + کرفس + شلغم + لبو + هوی یا زردک یک غذایی درست کنید و به مدت 40 الی 120 روز به عنوان وعده های غذایی مصرف کنید و هیچ چیز دیگر میل نکنید تا سلول های سرطانی به کلی نابود شوند البته توجه داشته باشید افرادی از این نسخه استفاده کنند که دارای مزاج تر هستند و باید توجه داشت با انجام این رژیم شخص دچار لاغری مفرط خواهد شد. همچنین میتوانید در طول روز از خوراکی های نظیر خرما، کلم بروکلی، انجیر و … استفاده کنید.
- غدد سرطانی تومورهایی هستند که از نظر طب گیاهی ورم های سوداوی محسوب می شوند که از احتراق صفرا یا احتراق بلغم که اندکی صفرا نیز با آن سوخته شده باشد پدید می آیند. دانشمندان و پزشکان گیاهی معتقدند که سودای طبیعی به تنهایی عامل اصلی آن نمی باشد، معمولاً این بیماری بدخیم در زنان بر سینه و رحم و در مردان بر پا یا دستگاه گوارشی و دستگاه تناسلی ادراری و گاهی بر صورت می زند، اما این قانون کلی نیست یعنی این غدد ممکن است در مکان های دیگری نیز ظهور کنند. امید است با پیشرفت دانش پزشکی روزی فرا رسد که هیچ بیماری بدون درمانی وجود نداشته باشد. ابوعلی سینا معتقد است که هر دردی با گیاه درمان خواهد شد و هر گیاهی دردی را درمان خواهد کرد (به امید آن روز).
- مرهم اسفیداج: (سفیدآب قلع) این دارو را با گل ارمنی، روغن زیتون و آب کاهو آمیخته و ضماد کنید و از ضماد اشیای قوی نیز خودداری نمایید، زیرا ممكن است باعث پراکندگی سلول های سرطانی شود، در این مورد باید داروهایی به کار برده شود که باعث سفت شدن کامل تومور شده تا از این طریق جریان تغذیه غده مختل شود و منجر به گچی شدن کالیفیکاسیون داخل تومور گشته تا از دست اندازی به جای دیگر جلوگیری به عمل آید و این روش وقتی مؤثر است که مبدأ و منشأ اولیه تومور همان محلی باشد که دارو گذارده می شود، در صورتی که این تومور از جای دیگری بدین جا آمده باشد هیچگونه معالجه ای سودبخش نخواهد بود، دارویی که می تواند تومور را از رشد و نمو باز دارد قبلا در این مبحث آمده است لیکن برای بهره برداری بیشتر به شرح زیادتری احتیاج است.
- تومورها یا غدد بدخیم و یا سرطانی از نظر طب گیاهی ورمی هستند سوداوی که از احتراق صفرا یا احتراق بلغم که اندکی صفرا نیز با آن سوخته شده باشد پدید می آیند، سودای طبیعی به تنهایی عامل اصلی این بیماری نمی باشد بلکه عوامل دیگری نیز در به وجود آمدن این بیماری کمک می کنند. این بیماری بدخیم در زنان در سینه و داخل و رحم و در مردان در پاها، دستگاه گوارشی، دستگاه تناسلی ادراری و گاهی در صورت پدید می آید، اما این قانون کلی نیست، هرجا که میل او باشد می تواند به وجود آید. داروهای ضد این بیماری به طور عموم عبارتند از: سورنجان، اسفیداج، اذان الفار، اذخرمکی، اوشق، افتیمون، انجدان، انجره، برگ گزنه، باسلیق، قدومه، توتیا، شنبلیله، خربق سیاه، خولنجان، فلوس، خرچنگ دریایی، تخم لاک پشت، تاجریزی، کاکنج، غالیس، کلم پیچ، فیل گوش، برگ یا ریشه یا تخم کاسنی یا عرق کاسنی، ریباس، مغز ناخنک، بنه، اسپرزه و حب القار.
برای شستشوی زخم های سرطانی:
- گزنه، پرسیاوشان و آب پیاز، هر یک را به تنهایی جوشانده و با آب آن زخم را شستشو کنید.
جلوگیری از توسعه سرطان (متاستاز):
- بادکش گذاری شانه و حجامت کردن بدون خونگیری سه روز یکبار.
- آب گشنیز تازه را روی یک تخته سرب نازک مالیده و روی آن ببندید و روزی سه مرتبه عوض کنید و از خوراکی هایی مانند: آب ليمو، آب انار، آلو، آب آلو، سیب درختی، برنج، ماش، عدس، شربت بنفشه، شربت نیلوفر، آش جو با کشک، خرچنگ دریایی و ماهی ریز با کدو زیاد استفاده کنید.
- برای جلوگیری از پیشرفت سرطان، سفیدآب قلع و گل ارمنی را نرم بسایید و با روغن زیتون و آب کاهوی تازه مخلوط کنید و هر روز بمالید و دایم هم باید مسهل خورده شود و نیز پرخوری نکنید، از خوراکی هایی که طبیعت آنها خنک است زیاد استفاده کنید و گه گاهی سرب ساییده شده را با روغن گل سرخ و آب گشنیز تازه مخلوط و بمالید.
باز کردن جراحت سرطان:
- اگر می خواهید سرطان را باز کنید و جراحت آن را خارج سازید باید آرد نخود را با عسل مخلوط کرده و ضماد کنید.
درمان زخم سرطان:
- برگ یا تخم گزنه کوبیده را با کمی نمک مخلوط کرده و بر آن ضماد کنید، یا برگ گزنه را با مرهم های سربی بر آن ضماد گذارید.
داروها:
- سیتارابین
- پروکاربازین
- بلئومایسین
- تنی پوزاید
- متوترکسات
- توسیتومومب
- میتوکسانترون
- ریتوکسی ماب
- فلودارابین فسفات
- ایبریتومومب تیوکستان
- داروهای ضد سرطان، این داروها ممکن است سبب ایجاد عوارض جانبی یا واکنش های نامطلوب در برخی بیماران گردند، بروز علائم جدید در بیماران ممکن است ناشی از داروها، بیماری اصلی یا یک بیماری جدید باشد، عوارض جانبی ناشی از داروها معمولاً هنگامی که بدن توانست خود را با دارو تطبیق دهد یا پس از قطع دارو، ناپدید می گردند.
فعالیت:
- در حد توان فعالیت های طبیعی خود را ادامه دهید.
رژیم غذایی:
- از مصرف فرآورده های کارخانه ای، لبنیات و غذاهای گوشتی پرهیز کنید.
- خوردنی های مفید: خوراک نخود فرنگی با پنیر سویا، خوراک نخود فرنگی با شوید، خوراک نخود فرنگی با کدو، خوراک نخود فرنگی با رب انار، خوراک باقلا، خوراک عدسی با صیفی جات، خوراک کدو خورشتی با سویا، خوراک کدو خورشتی با قارچ، خوراک کدو خورشتی با کرفس، خوراک کدو حلوایی، خوراک قارچ و لوبیا سبز، خوراک قارچ و فلفل دلمه ای، خوراک قارچ و سیب زمینی، لقمه قارچ و سویا، خوراک قارچ با سس، خوراک قارچ طعم دار، خوراک قارچ و ذرت، خوراک قارچ و بامیه، تاس کباب قارچ و سویا، خوراک صیفی جات، خوراک کلم قمری، خوراک گل کلم، خوراک لوبیا سبز ۱، خوراک لوبیا سبز ۲، خوراک لوبیا سفید با سویا، خوراک لوبیا سفید با قارچ، خوراک سویا با سبزیجات، خوراک سویا با رب انار، خوراک سویا با نخود، تاس کباب سویا، خوراک پنیر سویا، لوبیا با سویا، خوراک بامیه با سویا، خوراک بامیه و لوبیا چشم بلبلی، خوراک تند بامیه، خوراک نخود با شوید، خوراک نخود با قارچ، خوراک نخود با سویا، خوراک نخود با سیب زمینی، خوراک نخود با کدو بادمجان، خوراک دال عدس، خوراک بورانی، خوراک لوبیا قرمز، خوراک لوبیا چشم بلبلی، خوراک مخلوط، آش گندم با کرفس، آش گندم با سبزیجات، آش گندم با شلغم، آش گندم با تره، آش گندم با سویا، آش ماش، آش لپه ۱، آش کدو حلوایی، آش کدو خورشتی، آش شله قلمکار، آش صیفی، آش غلات، آش خرفه ۲، آش سماق، آش عدس ۱، آش حبوبات و غله ۱، آش حبوبات و غله ۲، آش جو با لوبیا سبز، آش جو با حبوبات ۱، آش جو با حبوبات ۲، آش کلم برگ، آش گل کلم ۱، آش گل کلم ۲، آش کلم قمری با ماش، آش کلم قمری با گندم، آش کلم بروکلی ۱، آش کلم بروکلی ۲، آش شلغم ۱، آش شلغم ۲، آش اسفناج ۲، آش حبوبات ۱، آش گوجه سبز، آش گوجه فرنگی ۱، آش گوجه فرنگی ۲، آش مرزه، آش زرشک، حلیم گندم با شیر سویا، حلیم گندم با سویا، حلیم گندم با عدس، حلیم گندم با مغزیجات، حلیم جو، حلیم دال عدس، صیفی پلو، آلبالو پلو، قیمه پلو، کلم پلو با سویا، لوبیا سبز پلو ۱، لوبیا سبز پلو ۳، نخود فرنگی پلو ۱، خورش فسنجان با کدو حلوایی، خورش فسنجان با سویا، خورش شهد فسنجان، خورش فسنجان با اسفناج، خورش قورمه سبزی با سویا، خورش قورمه سبزی با قارچ، خورش کرفس ۱، خورش کرفس ۲، خورش آلو اسفناج، خورش به و آلو، خورش به، خورش آلو و قیسی، خورش تره سویا، خورش قیمه بادمجان، خورش قیمه آلو، خورش کدو بادمجان، خورش شوید باقالی، خورش بامیه با سویا ۱، خورش بامیه با سویا ۲، خورش بامیه با دال عدس، خورش بامیه با قارچ، خورش دال عدس با قارچ، خورش دال عدس با تمر هندی، خورش قارچ و آلو، خورش لوبیا سبز، خورش کدو حلوایی، خورش کدو خورشتی، خورش کلم بروکلی با سویا، خورش کلم بروکلی با قارچ، خورش هویج و به، خورش گوجه سبز، خورشت قیمه قارچ، خورشت کنگر، سوپ صیفی جات ۱، سوپ صیفی جات ۲، سوپ کدو خورشتی، سوپ کدو حلوایی، سوپ جو ۱، سوپ جو ۲، سوپ دال عدس، سوپ اسفناج، سوپ شلغم، سوپ لوبیا سبز، سوپ قارچ ۱، سوپ قارچ ۲، سوپ بامیه، سوپ کلم بروکلی ۱، سوپ کلم بروکلی ۲، سوپ گل کلم، سوپ کلم برگ، سوپ گشنیز، سوپ بلغور و کرفس، سوپ کلسیم، سوپ جو با شیر سویا، سوپ شهد نما، سوپ زرشک با جعفری، سوپ کاهو سبز، کتلت اسفناج، کتلت هویج و سیب زمینی، کتلت سویا با گندم جوانه زده، برگر کدو خورشتی، برگر لوبیا سفید، فلافل ساده، فلافل تنوری، فلافل با جعفری، سوسیس فانتزی، دلمه فلفل دلمه ای، دلمه کدو خورشتی، کماچ گندم و جو، کماچ قارچ، کماچ مخلوط، کشک سویا، سس گل کلم، سس مایونز گیاهی، سس گندم جوانه زده، سس نخود جوانه زده، سس گوجه فرنگی ۲، سس زیتون، سس جعفری، سمنو با گندم و جو، سمنو با رب انار.
- خوردنی های مضر: عدس پلو ساده.
نکته:
- خوردن دوسین از ابتلا به بیماری های مزمن و سرطان جلوگیری می کند (چون اثر معجون سیاهدانه به مدت طولانی در بدن باقی می ماند)
- در شیمی درمانی چون تمام سلول ها اعم از سالم و سرطانی با هم کشته می شوند، لذا سیستم ایمنی بدن پایین می آید.
- غذاهای آماده و فریز شده، سودازا هستند و سودا دیر به بدن می آید و دیر هم از بدن خار ج می شود و آخر سودا، سرطان است.
- هرگاه سودا در اندام تحتانی بوجود بیاید، تبلور سودا می شود سرطان بدخیم، چون سنگین است و فشردگی آن بیشتر است، در اندام فوقانی می شود خوش خیم، چون در اندام فوقانی سبکتر و درمان پذیرتر است.
- در جوامعی که خرما در آن رواج دارد سرطان نیست و در ایران هم سرطان مثل سرماخوردگی شیوع پیدا کرده است چون خرما در قبرستان ها استفاده می شود. خرما یک غذای لطیف و سریع الهضم و زود جذب است و برای مغز بسیار مفید است و لذا کسانی که از مغزشان کار می کشند باید روزی 3 عدد خرما دم دستشان باشد، خرما باید آرام آرام لیس زده شود مثل عسل، نباید سریع خورده شود.
- موزهای لک دار از بروز سرطان جلوگیری می کنند. موز دارای خاصیت ضد سرطانی است و موزهای سیاه و لک دار تا 8 برابر نوع تازه آن خاصیت ضد سرطانی بیشتری دارند.
- سرطان چیست؟ از کجا به وجود می آید؟ برای جلوگیری و درمان آنچه باید کرد: سرطان از بیماری هایی است که روز به روز عده بیشتری از ابناء بشر در چنگال های وحشتناک و درد انگیز آن جان می سپارند، با این همه توسعه و وسایل و مکاشفات گسترده و کشف همه نوع میکروب ها و دامنه وسیع امروزی در علم پزشکی، هنوز پزشکان موفق به یافتن راه درمان قطعی انواع این بیماری نشده اند و نیز اطلاعات مردم هم در این باره بسیار محدود و اندک است. بعضی از پزشکان معتقدند که سرطان از ویروسی که بشر هنوز موفق به شناختن آن نشده به وجود می آید و دلایلشان آن است که غدد سرطانی که در برخی از حیوانات دیده شده ویروس مخصوصی داشته است. اما آنچه مسلم است این است که هنوز عامل مولد سرطان کشف نشده و بشر نتوانسته است که از این راز پرده برگیرد.
- آیا می دانید چرا سرطان باعث مرگ می شود: سرطان معمولاً به چند طریق در کار تغذیه نقصان پدید می آورد و منجر به مرگ می شود، به عبارت دیگر وجود سرطان باعث می شود که غذای مصرفی نتواند تکافوی احتیاجات روزافزون سلول های طبیعی و غیرطبیعی را که مرتب در حال رشد و نمو هستند برآورده کرده و در نتیجه قوای فعال بدن را از کار می اندازد، بعضی وقت ها سرطان در کار دستگاه گوارش اختلال پدید می آورد و ایجاد بی اشتهایی و دل به هم خوردگی و استفراغ می کند و در نتیجه بیمار مبتلا به سرطان، وزن و قدرت جسمانی خود را از دست می دهد و مستعد برای استقبال از مرگ می شود. در مواردی نیز سرطان پنجه های خود را به درون دیواره شریان ها فرو می برد و ایجاد خون ریزی درونی می کند و گاهی ممکن است که پنجه های خود را به مغز، قلب، کلیه و ریه ها بیافکند و این اعضای حساس بدن را از کار بیاندازد. اگر در اثر رشد و نمو غیر طبیعی سلول ها و نفوذ ریشه های سرطانی در شریان ها، مغز، کلیه، قلب و ریه ها نتیجتاً به مرگ نیانجامد، بیمار به قدری ضعیف و نحیف خواهد شد که در برابر دردهای شدید سرطان دامن تحمل از کف خواهد داد و جان تسليم جان آفرين خواهد کرد.
- آیا سرطان رو به افزایش است: بعضی از انواع سرطان از قبیل: سرطان معده رو به کاهش است و اما بعضی دیگر از انواع آن به خصوص سرطان ریه و سرطان خون با شدت رو به افزایش هستند. به هر حال با توجه به تعداد بیمارانی که به انواع مختلف سرطان مبتلا می شوند می توان گفت که این بیماری ها با شدت در جهان رواج می یابد. در سابق بودند کسانی که در اثر ابتلای به سرطان فوت می شدند بدون این که دکتر علت بیماری ایشان را تشخیص بدهد، اما در حال حاضر به سهولت بیماری سرطان را تشخیص می دهند. بر اثر پیشرفت های بهداشتی حد متوسط طول عمر افزایش یافته و اما بر تعداد کسانی که جوانی را پشت سر می گذارند و بیشتر مستعد برای ابتلای سرطان می شوند افزوده شده است. با وجود این، علت رواج سرطان را فقط این عامل نباید دانست و باید توجه داشت که عوامل دیگری نیز در این مورد دخالت دارند. عده ای الکل را در ایجاد سرطان معده مؤثر می دانند و بعضی می گویند که طبخ غذا در ظرف آلومینیومی تولید سرطان می کند، اما هیچ دلیل علمی در تأیید این عقاید وجود ندارد و تا کاملاً ثابت نشود نمی توان آنها را قبول کرد. این عقیده نیز رواج دارد که سرطان موروثی است، در صورتی که در بعضی از انواع سرطان چشم وراثت دخالت دارد اما در مورد انواع مختلف دیگری از سرطان که رواج فراوانی هم دارد هیچگونه آثار و شواهدی که وراثت را در ابتلای به آنها مؤثر نشان دهد تاکنون دیده نشده است. کسانی که در کارخانه های مولد مواد شیمیایی کار می کنند باید دقت بیشتری برای حفظ سلامت و نیرومندی بدن خود به عمل آورند و اصول بهداشتی را کاملاً رعایت کنند، سایرین نیز خود را از دود سیگار و سایر دخانیات که ظاهراً در تولید سرطان مؤثر هستند دور بدارند و به علایم و نشانه هایی که مربوط به بروز سرطان است بی اعتنایی نکنند.
- علائم سرطان معمولاً از این قرار است: خون ریزی غیر عادی، ورم پستان یا قسمتی از بدن، زخمی که به سهولت التیام پیدا نمی کند، تغییر وضع ادرار، سرفه و گرفتگی سينه به طور دایمی سوءهاضمه مزمن و تغییر پیدا کردن خال یا زگیلی که در بدن وجود دارد، البته وجود هر یک از این عوامل را نمی توان به طور حتم دلیل بر سرطان دانست اما در چنین صورتی باید فوراً به اقدام پرداخت و به پزشک مراجعه کرد. علاوه بر این، کسانی که جوانی را پشت سر گذاشته اند و ۳۰ سالی از عمرشان گذشته است باید لااقل سالی یک بار معاینه پزشکی بشوند و بعضی دیگر از اشخاص، مثل افرادی که زیاد سیگار می کشند باید هر شش ماه یک بار سینه خود را با اشعه (ایکس) مورد آزمایش قرار دهند. اگرچه اثرات و علایم ناچیز هم باشد اما باید درصدد معالجه و جلوگیری برآمد که شخص مبتلا نشود و از چنگال این بیماری خانمان سوز نجات یابد. لازم است به عرض شما خواننده عزیز برسانم که بدن ما از اجتماع موجودات ریزی که با چشم قابل رؤیت نیستند تشکیل شده است، همان طور که فلزات از اتم های بسیار ریز ساخته شده اند و همان طور که املاح از ملکول های بسیار کوچک به وجود آمده اند، بدن انسان و حیوان نیز از موجودات بسیار ریزی که سلول نام دارند ترکیب شده است. معمولاً حیوانات یک سلولی یا چند سلولی هستند. حیوانات یک سلولی مانند میکروب ها معمولاً خلق الساعه می باشند یعنی قدرت تکثیر آنها زیاد است، وقتی یک میکروب وارد محیط مناسبی شود و غذای کافی هم داشته باشد، آنقدر رشد می کند و زیاد می شود که به صورت توده هایی تمام محیط را پر می نماید. کپکی که روی غذای مانده مخصوصاً روی ماست مانده می بینید، چیزی جز رشد و نمو موجودات یک سلولی نیست و هر قطره از یک غذای کپک زده دارای هزارها موجود زنده است که تمامی آنها از یک موجود متولد شده اند. رشد و نمو سلول ها تحت قید و شرط معینی است. یک سلول نمی تواند مانند افراد خودسر بی بند و بار باشد، یک سلول حق ندارد از حد خود خارج شده و وارد مرز و بوم همسایگان گردد، یک سلول نمی تواند بیش از حد رشد کرده و پای خود را وارد گلیم دیگران کند. سلولی که قوانین و مقررات کشور بدن را نادیده بگیرد و بیش از حد معین رشد کرده و جای سلول های دیگر را غصب نماید، این چنین سلول را سلول سرطان می نامند. سلول های سرطان چون به سلول های دیگر چنگ می زند و چنگال آن هم مانند خرچنگ می باشد و نام عربی خرچنگ سرطان است، این سلول های متعدد و چنگ انداز را هم سرطان نام نهاده اند و آن کسانی که مدعی هستند که علت اصلی سرطان هنوز کشف نشده در اشتباه می باشند. علت سرطان را یافته اند ولی به درمان تاکنون دست نیافته اند. ساختمان تمام سلول های بدن یکسان نیست و احتیاج روزانه آنها هم یکی نمی باشد. هریک از اعضاء و جوارح بدن به غذای مخصوصی احتیاج دارند و جیره معینی خواهند داشت و اگر در مملکت بدن عدالت اجتماعی رعایت شود و جیره هر یک را نسبت به احتیاج او بدهند، یعنی غذاهایی بخورند که محتوی تمامی احتیاجات بدن باشد، هرگز به سرطان مبتلا نخواهند شد.
- خلاصه پیدایش سرطان به علت مصرف غذاهای ناباب و مصنوعی می باشد و در بعضی از مزاج ها که زمینه مساعد و ماده مستعد است فوری ایجاد سرطان کرده و شخص را علیل و رنجور و بیمار می کند. شخصی که مواد مخدر استفاده می کند خودش خوب می داند که: لاغری، رنجوری، رنگ سیاه، تیره رنگی، دندان سیاه شده، لب رنگ پریده، کم اشت هایی، مسمومیت تدریجی، کم بنیگی، یبوست، لاقیدی، لاابالی گری و همه و همه در اثر این عمل یعنی مصرف مواد مخدر می باشد و هرگز راضی نیست تریاک را ترک کند و از آن دست بردارد بلکه برای آن مداح می شود و آن را تریاق هر زهری و درمان هر دردی می داند. بدبختی ما جماعت هم همین قسم است، تمام غذاهای ناروای گوناگون را از قبیل: نوشابه های مختلف، غذاها و خوراکی های جوهردار و مصنوعی، انواع ساندویچ، سوسیس و کالباس و غیره را می خوریم و به هزاران مرض مبتلا می شویم و گناه را گردن خود نمی گذاریم، چنانچه می دانیم و می بینیم که اشخاص دهاتی که غذاهای طبیعی و لبنیات مصرف می کنند کمتر به مرض سرطان مبتلا می شوند. نان سفید، قند سفید و حتی کله پاچه را که با آهک می شویند تا سفید شود و این ها همه مواد اولیه خود را از دست داده اند و مصرف کننده را دچار بیماری های مختلف منجمله سرطان دچار می سازد. گندم، جو یا سبوس و پوست آن و یا چغندر غذای بسیار مقوی و کاملی می باشد ولی بشر به دست خود مواد اولیه آن را دور می ریزد و توقع سلامتی هم دارد. نان های ضخیم دهات که با گندم و جو مخلوط یا مجزا تهیه می شود، بسیار از گوشت و تخم مرغ قوی تر و با نتیجه تر است. با اینکه ثابت شده بیشترین خواص اکثر میوه ها در پوست آنهاست ولی بشر آن را جدا کرده و دور می اندازد، در نتیجه مواد مؤثره را مصرف نمی کند و موادی که بدن به آن نیاز دارد را به آن نمی رساند. خوب است ما کتب غذاشناسان و یا درمان با غذا و اعجاز خوراکی ها را مطالعه کنیم و انصاف دهیم که در هر روز چند میلیون میکروب داخل وجود خود می نماییم و به دست خود تیشه به ریشه خویش می زنیم و ابدأ متوجه نیستیم که چه می کنیم. در دهات ایران مخصوصاً در بعضی از مناطق که لبنيات زيادتر و غذاهای سالم فراوان تر و گیاه های کوهی به حد وافر وجود دارند ابدأ خبری از سرطان نیست. گوشت برای بدن زیاد لازم نیست و البته زیان و ضررهایی هم در بردارد، دلیل آن از این قرار است که جهاز هاضمه انسان برخلاف جهاز هاضمه حیوانات گوشت خوار نمی تواند ازت حاصله از گوشت را تبدیل به آمونیاک کند و همین گاز ازت سبب شده است تا بتوانیم بگوییم گوشت برای انسان یک سوخت بسیار بدی است که هنگام سوختن دود می کند و قطران این دود موجب بیماری سرطان می شود. مولا علی (ع) فرموده است: لا تجعلو ابطونكم مقابر الحيوانات (شکم خود را گورستان حیوانات قرار ندهید)، برعکس بعضی ها در خوردن گوشت به قدری اسراف و زیاده روی می کنند که از سگ و گربه که حیوانی گوشت خوار آفریده شده اند نیز بیشتر گوشت می خورند و همین ها هستند که دچار بیماری های گوناگون می شوند و مبتلا به سرطان می گردند. مخصوصاً اگر گوشت حیوانی باشد که انسان با او مقاربت و نزدیکی کرده باشد، مصرف کننده آن حتماً مبتلا به مرض سرطان خواهد شد (از کجا معلوم می شود که پرورش دهنده این خطا را نکرده باشد؟). اسلام برای جلوگیری از این بیماری دستور فرموده: اگر شخصی با حیوان حلال گوشتی جماع کند باید آن حیوان را سوزاند و خاکستر آن را نابود کرد و برای حفظ حقوق صاحب حیوان نیز دستور فرموده: مبلغ و بهای آن را از عامل باید دریافت کرده و به صاحب حیوان بپردازند. زنده و پاینده باد دینی که بدون هیچ وسایل و لابراتوار و میکروسکوپی میکروب سرطان را در آن روزها با چشم ذره بینی و دیده خدایی دیده و دستور فرموده: ای بشر از خوردن چنین گوشتی صرف نظر کن و او را بسوزان و خاکستر آن را هم به پای زراعت خود مده، بلکه نابود ساز و همچنین دستور فرمود: دمبلان (خایه) گوسفند و سگ ماهی را میل مفرما زیرا اینها همه میکروب سرطان در بردارند و در عوض از خوردن گیاه هایی که دارای مس گیاهی هستند دریغ مكن.