کاربر

درمان عفونت روده

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

عفونت روده: عبارت است از برخی باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل‌ها وجود دارند که می‌توانند موجب عفونت روده و دستگاه گوارش شوند. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها از هر نه مورد مرگ‌ و میر کودک در جهان، یک کودک بر اثر بیماری‌های اسهالی جان خودش را از دست می‌دهد. عفونت روده و دستگاه گوارش، روزانه 2195 کودک را مبتلا می‌کند که این تعداد بیش از مجموع ابتلا به ایدز، مالاریا و سرخک است. در ادامه با علائم و درمان عفونت روده آشنا می‌شوید.

انواع عفونت روده:

  1. عفونت روده بزرگ: تب مهم ترین علامت این نوع عفونت بوده و حجم اسهال در صورت ابتلا به عفونت موجود در روده بزرگ کم می باشد، البته این امکان وجود دارد که اسهال دفع شده با خون همراه باشد. در این نوع عفونت برخلاف عفونت روده بزرگ آب زیادی از دست نرفته، آزمایش مدفوع و همچنین مصرف آنتی بیوتیک ضرورت دارد.
  2. عفونت روده کوچک: این نوع عفونت به شکل اسهال حجیم و آبکی بروز نموده، برای درمان آن نیاز به مصرف آنتی بیوتیک نبوده و به طور خود به خود بهبود می یابد. با توجه به اینکه بدن در این نوع عفونت حجم آب زیادی را از دست می دهد فرد می بایست پس از هر بار اجابت مزاج، با مصرف آب و آبمیوه زیاد و محلول ors همراه با آن ها، آب از دست رفته بدن را جبران کند.

علائم:

  1. اگرچهعفونت روده و دستگاه گوارش می‌تواند تا 14 روز به طول انجامد، اما معمولاً چند روز طول می‌کشد. این عفونت با گرفتگی و ناراحتی شکمی و به دنبال آن اسهال مشخص می‌شود. علائم دیگر عفونت روده شامل موارد زیر هستند:
  2. سرفه
  3. سردرد
  4. افسردگی
  5. کاهش وزن
  6. کاهش اشتها
  7. آب ریزش بینی
  8. حالت تهوع و استفراغ
  9. دمای بالای بدن (تب)
  10. احساس درد در اعضاء بدن
  11. دندان قروچه در زمان خواب
  12. وجود مخاط یا خون در مدفوع
  13. بروز جوش‌ها و التهاب پوستی در نقاط مختلف بدن
  14. کاهش آب بدن به دلیل اسهال و ضعف عمومی بدن
  15. اختلال خواب و خواب ناآرام به دلیل مبارزه بدن با عفونت
  16. افزایش حملات میگرنی و سردردهای بدون علت و مداوم
  17. ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر و بیشتر شدن تعداد دفعات انقباضات روده‌ای
  18. درد در ناحیه شکم به صورت دل پیچه مزمن که در یک لحظه شروع می‌شود و 3 الی 4 دقیقه ادامه دارد.
  19. ایجاد مشکل در اجابت مزاج، در برخی از افراد به صورت یبوست شدید می‌باشد و در برخی دیگر به صورت اسهال مداوم

علت:

  • علت آن سردی روده می باشد.
  • در دیواره های روده و معده پرزهایی یافت می شود که در تمام طول آن ادامه دارند. قسمت بیشتر روده ها را ماهیچه های صاف تشکیل می دهند. ماهیچه های صاف غیر ارادی عمل می کنند یعنی انسان نمی تواند آنها را به اراده خود منقبض سازد، ولی روده ها یک حرکت مارپیچی ارادی و غیرارادی دارند که مانند مار نرم و آرام حرکت می کنند و باد و گاز را که غالباً از میکروب است تولید می کند. از اخراج باد می توان تشخیص داد که معده عفن شده است یا خیر. اگر باد عفن خارج شود فوراً باید تشخیص داد که معده عفن شده است و در صدد معالجه آن برآید. علت آن خوردن خوراکی های ناباب، زیاد غذا خوردن و گاهی خوردن غذاهای مانده یا فاسد است که معده یا روده را عفن و بدبو می کند. اگرچه برخی از علائم عفونت روده به علائم سندرم روده تحریک پذیر شباهت دارد، اما این دو با یکدیگر متفاوت هستند. علل باکتریایی، ویروسی و انگلی در ابتلا به عفونت روده نقش دارند که در ادامه با چند علت رایج عفونت ادراری و دستگاه گوارش آشنا می‌شوید:
  • علل باکتریایی: باکتری ای کولای: باکتری ای کولای در روده انسان‌ها و حیوانات یافت می‌شود. اکثر این باکتری‌ها بی‌ضرر هستند، اما برخی از گونه‌های آن سمی را ترشح می‌کنند که موجب گرفتگی شکم، استفراغ و اسهال خونی می‌شود. باکتری ای کولای از طریق آب یا غذای آلوده‌ای که با کود حیوانی تماس داشته است قابل‌ انتقال است. این باکتری می‌تواند از طریق تماس مستقیم انسان با انسان نیز انتقال پیدا کند. سالمونلا: ابتلا به عفونت سالمونلا معمولاً با خوردن مرغ، گوشت و تخم‌مرغ خام یا نیم‌پز اتفاق می‌افتد.
  • علل ویروسی: نوروویروس: نوروویروس‌ها شایع‌ترین نوع ویروس‌هایی هستند که از طریق غذا انتقال پیدا می‌کنند. این ویروس به ‌خصوص در میان افرادی پخش می‌شود که در فضای محدودی زندگی می‌کنند. اگرچه در بیشتر موارد ویروس از طریق غذا یا آب آلوده منتقل می‌شود اما انتقال آن از انسان به انسان نیز می‌تواند صورت بگیرد. روتاویروس: روتاویروس عامل اصلی گاستروانتریت ویروسی در کودکان سراسر جهان است. کودکان به ‌طور معمول زمانی به این ویروس آلوده می‌شوند که اشیاء آلوده را لمس کنند و سپس انگشتان خود را در دهان قرار دهند. در برخی کشورها واکسن این ویروس در دسترس است.
  • علل انگلی: ژیاردیازیس: ژیاردیا انگلی است که به‌ راحتی از طریق تماس با انسان و آب آلوده به این انگل انتقال می‌یابد. این انگل در برابر کلر مقاوم است و می‌تواند در استخرهای عمومی پخش شود. از سوی دیگر، عفونت ناشی از آن می‌تواند از نوشیدن آب از دریاچه‌ها و جویبارهای آلوده و حمام کردن در آن‌ها نیز ایجاد شود. کریپتوسپوریدیوز: کریپتوسپوریدیوم یک انگل میکروسکوپی و یکی از علل اصلی بیماری‌های قابل ‌انتقال از آب است. این انگل دارای یک پوسته بیرونی است که به آن کمک می‌کند در خارج از بدن میزبان نیز زنده بماند و در برابر ضد عفونی با کلر تاب بیاورد.

عوامل افزایش دهنده خطر:

  1. پرخوری
  2. در هم خوری کردن
  3. عدم نظافت شخصی
  4. نوشیدن آب آشامیدنی نامناسب
  5. مصرف فرآورده های کارخان های نظیر سوسیس و کالباس

پیشگیری:

  • لازم به ذکر است که مصرف یخ های قالبی نیز اصلاً توصیه نمی گردد. زیرا در بهترین شرایط تولیدی نیز این یخ ها در جریان توزیع با آلودگی‌ های مختلف مواجه خواهند شد. که ممکن است سبب ایجاد عفونت‌ های روده‌ای در بدن فرد گردد.
  • در فصل تابستان افراد حتماً: باید از خوردن میوه‌ هایی مانند توت که نشسته هستند نیز خودداری کنند. علاوه بر موارد ذکر شده لازم به ذکر است که افراد از شیرهای غیر پاستوریزه به هیچ عنوان استفاده نکنند، به این دلیل که ممکن است عفونت روده را افزایش دهد.
  • یکی از عوامل اصلی ایجاد عفونت روده، مصرف آب آلوده می باشد. بنابراین منابع آبی به دست آمده از منابع طبیعی مانند دریاچه ها نباید تا قبل از زمانی که آب جوشانده و استریل می‌ شوند، توسط فرد استفاده گردد. همچنین استخرهای شنا نیز می توانند منبع بزرگی از عوامل میکروبی آلوده باشند. در صورتی که استخرها برای استفاده یک گروه بزرگ از افراد تصفیه و ضد عفونی نشده باشند، نباید از آن ها استفاده کرد. به این دلیل که امکان ابتلای افراد به عفونت روده را به طور مشخص می توانند افزایش دهند. همچنین یکی از مواردی که می‌ توان برای پیشگیری از عفونت روده رعایت کرد این مورد می باشد که: افراد پیش از خوردن انواع مواد غذایی آن ها را به خوبی گرم کنند. علاوه بر این افراد میوه ها و سبزیجات را نیز حتماً باید قبل از استفاده با چند قطره از سرکه و نمک و یا مایع های ضدعفونی کننده سبزیجات به خوبی شسته و سپس آن ها را با دقت آبکشی کنند.

تشخیص:

  1. تست PCR
  2. کولونسکوپی
  3. آزمایش خون
  4. آزمایش مدفوع
  5. رادیوگرافی شکم
  6. سی تی اسکن از شکم
  7. آزمایش خون پنهان در مدفوع
  8. انجام معاینات بالینی و گرفتن شرح حال از بیمار

درمان طب نوین:

  • مصرف دارو: مناسب ترین روش درمان که مصرف آنتی بیوتیک یکی از آن هاست با توجه به میزان پیشرفت بیماری مشخص می گردد. در صورت بروز شدید علائم بیماری و ادامه یافتن آن، بدن برای از بین بردن میکروب های موجود و پاکسازی اندام ها به دارو نیاز دارد. بنابراین پزشک معالج دارو تجویز خواهد کرد. تأکید می شود که داروها را طبق دستور پزشک مصرف کنید. داروهای ضد اسهال:در اکثر مواقع به منظور کاهش اسهال های شدید استفاده می گردند. لوپرامید که یک داروی ضد اسهال است برای عفونت معده و روده استفاده گسترده ای دارد. این دارو به این صورت کار می ‌کند که حرکت مواد موجود در روده را آهسته کرده و جذب آب را در دستگاه گوارش بالا می ‌برد. احساس گیجی نمونه ای از اثرات جانبی رایج لوپرامید است و دلپیچه، حساسیت پوستی و خواب آلودگی نیز از عوارض نادر آن می‌ باشند. داروی ضد استفراغ: داروی ضد استفراغ نیز مانند متوکلوپرامید در کاهش استفراغ و جلوگیری از آن در هنگام عفونت روده بسیار کارآمد و مفید می باشد. این ماده لوله های درگیر در زمان استفراغ را شل می‌کند و جذب مایعات و مواد غذایی توسط دستگاه گوارش را نیز افزایش می دهد. به دلیل این که اکثر مواقع عفونت های روده به وسیله ویروس ایجاد می ‌شود، معمولاً برای عفونت روده آنتی‌ بیوتیک تجویز نمی گردد. آنتی بیوتیک: اما اگر در آزمایش مشخص شود که عامل بروز عفونت، باکتری بوده است در این زمان آنتی بیوتیک تجویز می ‌شود. هنگامی که اسهال و استفراغ شدید وجود دارد و باکتری در نمونه آزمایش تأیید شده است از آنتی بیوتیک استفاده می شود. از اثرات جانبی مصرف آنتی بیوتیک در هنگام عفونت روده می‌ توان به حالت تهوع و استفراغ اشاره کرد.
  • رعایت بهداشت: در صورتی که به این عارضه مبتلا هستید، باید مراقب باشید که این بیماری را به دیگران انتقال ندهید. به همین منظور مرتب دست های خود را با آب و صابون بشویید؛ بخصوص پیش از آشپزی یا غذا خوردن و پس از استفاده از سرویس بهداشتی. خوراکی ها کاملاً شسته شوند و غذا به خوبی گرم و پخته شود تا احتمال ورود باکتری یا ویروس دیگر به بدن کاهش یابد و غفونت روده را تشدید نکند.
  • رژیم غذایی مناسب: به این دلیل که بدن شما پس از عفونت، برای بهبود یافتن تلاش می کند، باید از فشار آوردن به اندام ها جلوگیری کرد. در این راستا بیماران غذاهای مایع مصرف می کنند. تا زمانی که بهبودی کامل حاصل نشده است از مصرف مواد غذایی دیر هضم و اثرگذار بر سیستم گوارش خودداری کنید. برای تسریع بهبود بدن و اندام ها مقدار زیادی میوه و سبزیجات مصرف کنید.

درمان طب سنتی:

  • خوردن عسل ناشتا.
  • هر روز یک مشت مویز سیاه را مثل آدامس بجوید و بخورید.
  • هر روز یک مرتبه عسلاب (مخلوط عسل با آب ولرم) بخورید.
  • هر شب یک قاشق مرباخوری اسفند با یک لیوان آب قورتدهد.
  • اندازه یک حبه جامع امام رضا (ع) را با یک لیوان آب عسل میل کنید.
  • مالش فم معده تا ناف با روغن بادام شیرین به روش آرام روزی چند دقیقه الزامیست.
  • هر روز ۵ گرم برگ بو را در یک لیوان آب جوش دم کنید بعد آب آن را صاف و شیرین کنید و بنوشید.
  • هر روز ۵۰ گرم عناب نیم کوب شده را در یک لیتر آب نیم ساعت بجوشانید بعد آن را صاف کرده و بنوشید.
  • از مصرف سرد و تر و سرد و خشک ها مثل دوغ، ماست و خیار، کاهو، چایی، بادمجان، رب گوجه و … پرهیز کنید.
  • داخل شلغم را خالی کنید و در فضای خالی شده عسل بریزید 3 ساعت بعد، شلغم آب انداخته و معجون حاصل يكي از بهترین و قوی ترین داروهای سرماخوردگی ست.
  • برای درمان عفونت روده اگر ناشی از خلط سردی باشد بایستی روزی سه مرتبه بعد از هر غذا دمنوش یک قاشق از مخلوط پونه و زنیان و آویشن و بومادران که با دو قاشق عسل مخلوط شده باشد را بنوشید.
  • تمرهندی درمان عفونت های روده‌ای بسیار موثر است، مصرف این گیاه برای از بین بردن عفونت‌های روده و انگل های روده‌ای مفید است. حضرت رسول (ص) فرمودند: مکیدن تمرهندی کشنده کرم های روده است.
  • بهترین دمنوش ها برای جایگزین مصارف آنتی بیوتیکی می توان از دمنوش نعنا، پونه، آویشن، مرزنجوش، چای کوهی، پولک استفاده کرد. توجه داشته باشید که این دمنوش ها درمان و دارو هستند و استفاده مداوم آنها ممکن است بسته به مزاج و شرایط در هر فرد عوارض متفاوتی ایجاد شود.
  • اگر دچار عفونت دستگاه گوارش شده اید باید از خوراکی هایی که در این مورد مفید و درمان کننده است بیشتر استفاده کنید مانند آش تمرهندی، آش آلوچه براقانی، آش آلو زرد، آش آبغوره، آش ماست، آش دوغ، آش قارا، ماست، زیره، خربزه، گرمک، گلابی، پرتقال، نارنگی، آب جوشانده گل خطمی، آب جوشانده گل پنیرک.
  • خوردن سالاد آلوئه ورا (مواد لازم: آلوئه ورا با پوست یک پیمانه + گوجه فرنگی به مقدار کم + عسل + روغن زیتون، طرز تهیه: آلوئه ورا و گوجه فرنگی خوب شسته شود و به صورت سالادی با پوست خرد شود و مقداری عسل و روغن زیتون به آن اضافه شود و مخلوط و میل نمایید). بین 20 الی 40 روزمصرف کند.
  • روزی 3 مرتبه یک عدد آجر را روی حرارت، بسیار گرم کنید، بعد لای حوله ای بپیچید و روی شکم قرار دهید، بعد از کمی صبر کردن آجر را روی زمین بگذارید و رویش بنشینید و این دو کار را آنقدر تکرار کنید تا آجر سرد شود.
  • هنگام داشتن عفونت از مصرف فرآورده های حیوانی (لبنیات، انواع گوشت، تخم مرغ و مرغ)، قند و شکر و هرچیزی که از این فرآورده داخل آن باشد، سوسیس و کالباس، فست فود، آب یخ، نوشابه، انواع کنسرو، شکلات، کاکائو، پرتقال، نارنگی، خیار، نسکافه، قهوه، شیرینی های قنادی، غذاهای سرخ کرده، غذاهای گوشتی و لبنی (چون این مواد در آزمایشگاه برای کشت میکروب استفاده می شود) پرهیز کنید.
  • آنتی بیوتیک های طب سنتی جهت عفونت هاي روده‌ای: 1) دمنوش گیاه مرزنجوش (یا مرزنگوش با مزاج گرم و خشک). روزی یک قاشق در آب آشامیدنی. 2) عصاره برگ زیتون (عرق زیتون با مزاج معتدل). 3) گیاه یا عرق آویشن رقیق (مزاج خیلی گرم و خشک)، 4) گیاه خارشتر ( با مزاج سرد و تر بعضی گرم و تر) زنان باردار ممنوع. 5) گیاه خارخاسک ( با مزاج گرم و خشک و بعضی معتدل میشناسند). 6) گیاه آذربه ( گرم و خشک ). 7) سیب خوردنی با پوست و مخلوطی از عسل. 8) گیاه جینسینگ (مرکب القوی یا گرم و خشک). 9) گیاه بابونه (مزاجش گرم و خشک). 10) گیاه پونه کوهی ( گرم و خشک ) . باردار ممنوع. 11) پیاز (گرم و خشک). 12) گیاه اسطوخدوس یا عرق آن (گرم و خشک). 13) عسلاب آنتی بیوتیک اول طبیعت. 14) نعناع بالاخص کوهی (مزاجش گرم و خشک). 15) لیمو ترش (مزاجش سرد و تر). 16) دوسین ترکیبی سیاهدانه با عسل (خیلی گرم و خشک). 17) سیر منطقه سردسیر ( با مزاج خیلی گرم و خشک). 18) موارد بالا باید بصورت نوبه ای و با دوز اندک و تدریجی و براساس مزاج معده و با مصلح آنها مصرف شود. قبل از استفاده اگر بیماری خاصی دارید حتما با یک متخصص طب سنتی مشورت نمایید.
  • روش تهیه آنتی بیوتیک طبیعی پنج میوه: برای درمان بیماریهای عفونی می توان در منزل یک آنتی بیوتیک طبیعی تهیه کرد: دو لیوان از مخلوطِ رنده شدهِ: “سیب، به، شلغم، زردک یا هویج، کدو حلوایی ” را با یک استکان آب ۲۵ دقیقه بجوشانید سپس یک قاشق شیره انگور طبیعی اضافه و مخلوط کنید، و این خوراکی را بجای وعده ناهار و شام بخورید. چون در این خوراک هویج وجود دارد بعد از ۲۴ ساعت قابل استفاده نیست.

داروها:

  • سفپیم
  • ایمی پنم
  • سفتازیدیم
  • پنی سیلین
  • سفوتاکسیم
  • تیکارسیلین
  • مترونیدازول
  • آمپی سیلین
  • ونکومایسین
  • کلیندامایسین
  • آزیترومایسین
  • سفتی زوکسیم
  • لووفلوکساسین
  • آموکسی سیلین
  • کوتریموکسازول
  • کوآموکسی کلاو
  • آمپی سیلین + سولباکتام

فعالیت:

  • تا زمان بهبودی کامل از انجام هرگونه فعالیت بدنی پرهیز کنید.

رژیم غذایی:

  • از مصرف غذاهای کارخانه ای و همچنین در هم خوری کردن پرهیز کنید.
  • خوردنی های مفید: خوراک نخود فرنگی با شوید، خوراک نخود فرنگی با کدو، خوراک نخود فرنگی و ذرت، خوراک باقلا، خوراک عدسی با صیفی جات، خوراک کدو خورشتی با سویا، خوراک کدو خورشتی با قارچ، خوراک کدو خورشتی با کرفس، خوراک کدو بادمجان، خوراک کدو حلوایی، خوراک قارچ و لوبیا سبز، خوراک قارچ و فلفل دلمه ای، خوراک قارچ و سیب زمینی، لقمه قارچ و سویا، خوراک قارچ با سس، خوراک قارچ طعم دار، خوراک قارچ و ذرت، خوراک قارچ و بامیه، تاس کباب قارچ و سویا، خوراک صیفی جات، خوراک کلم قمری، خوراک گل کلم، خوراک کلم بروکلی، خوراک لوبیا سبز ۱، خوراک لوبیا سبز ۲، یتیمچه، خوراک بادمجان و عدس، بورانی گوجه بادمجان، بورانی بادمجان و ماست سویا، خوراک بادمجان و غوره، خوراک لوبیا سفید با سویا، خوراک لوبیا سفید با قارچ، خوراک سویا با سبزیجات، تاس کباب سویا، خوراک پنیر سویا، لوبیا با سویا خوراک لوبیا ساده، خوراک بامیه با سویا، خوراک بامیه و لوبیا چشم بلبلی، خوراک تند بامیه، خوراک نخود با شوید، خوراک نخود با سویا، خوراک نخود با کدو بادمجان، خوراک دال عدس، خوراک بورانی، خوراک لوبیا قرمز، خوراک لوبیای سویا، خوراک مخلوط، آش گندم با تره، آش گندم با سویا، آش ماش، آش لپه ۱، آش غلات، آش سماق، آش عدس ۱، آش حبوبات و غله ۲، آش جو با لوبیا سبز، آش جو با حبوبات ۱، آش جو با حبوبات ۲، آش کلم برگ، آش گل کلم ۱، آش کلم قمری با گندم، آش شلغم ۲، آش اسفناج ۱، آش اسفناج ۲، آش گوجه سبز، آش گوجه فرنگی ۱، آش گوجه فرنگی ۲، آش مرزه، آش شولی ۱، آش رب، آش زرشک، حلیم عدسی با سویا ۱، حلیم جو، حلیم دال عدس، دم پخت گوجه ۲، کلم پلو با قارچ، لوبیا سبز پلو ۳، نخود فرنگی پلو ۱، لبو پلو، بادمجان پلو ۱، خورش فسنجان با کدو حلوایی، خورش فسنجان با سویا، خورش شهد فسنجان، خورش، فسنجان با اسفناج، خورش قیمه، خورش قورمه سبزی با سویا، خورش قورمه سبزی با قارچ، خورش کرفس ۲، خورش آلو اسفناج، خورش به و آلو، خورش به، خورش آلو و قیسی، خورش قیمه بادمجان، خورش بادمجان، خورش کدو بادمجان، خورش شوید باقالی، خورش بامیه با سویا ۱، خورش بامیه با سویا ۲، خورش بامیه با دال عدس، خورش بامیه با قارچ، خورش بامیه بادمجان، خورش دال عدس با قارچ، خورش دال عدس با تمر هندی، خورش قارچ و آلو، خورش قارچ و لوبیا سفید، خورش لوبیا سبز، خورش کدو خورشتی، خورش کلم بروکلی با سویا، خورش کلم بروکلی با قارچ، خورش هویج و به، خورش گوجه سبز، خورشت قیمه قارچ، خورش قیمه بادمجان، خورشت کنگر، سوپ صیفی جات ۱، سوپ صیفی جات ۲، سوپ کدو خورشتی، سوپ کدو حلوایی، سوپ جو ۱، سوپ جو ۲، سوپ دال عدس، سوپ اسفناج، سوپ شلغم، سوپ لوبیا سبز، سوپ قارچ ۱، سوپ قارچ ۲، سوپ بامیه، سوپ کلم قمری، سوپ کلم بروکلی ۱، سوپ کلم بروکلی ۲، سوپ گل کلم، سوپ کلم برگ، سوپ گشنیز، سوپ کدو قلیانی، سوپ بلغور و کرفس، سوپ کلسیم، سوپ جو با شیر سویا، سوپ شهد نما، سوپ زرشک با جعفری، سوپ کاهو سبز، سوپ جو و اسفناج، کباب تابه گیاهی، کتلت اسفناج، سوسیس فانتزی، دلمه کلم، دلمه کدو خورشتی، دلمه برگ انگور، کشک سویا، سس گل کلم، سس گوجه فرنگی ۱، سس گوجه فرنگی ۲، سس معطر، سس مخصوص ۱، سس مخصوص ۲، سس زیتون، سس جعفری.

نکته:

  • روند عفونت روده: در برخی موارد عاملی که سبب بروز عفونت روده می شود، ناشناخته باقی می ماند و پزشکان در روند تشخیص بیماری اظهار می کنند که علت بروز بیماری آشکار نیست. تقریباً تمام انواع عفونت های روده به یک شیوه عمل می کنند. از زمان ورود باکتری یا ویروس به روده تا زمانی که علائم بیماری آشکار شود، دوره نهفتگی بیماری محسوب می شود. این دوره با توجه به ویژگی های هر شخص ممکن است چندین ساعت تا چندین روز طول بکشد. در این مرحله، اولین نشانه بیماری خستگی است. دوره تشدید بیماری بین 1 یا 2 روز یا 1 تا 2 هفته زمان می برد. این دوره با بروز علائمی مانند اسهال، شکم درد، تب و استفراغ نمایان می شود. ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که برخی افراد تنها از یکی از نشانه های بیماری رنج می برند؛ بدین معنا که ممکن است نشانه بیماری فرد فقط تهوع و استفراغ یا فقط اسهال باشد. با پشت سر گذاشتن نشانه های بیماری ، مریضی متوقف می شود. درصورت اتخاذ نکردن روند درمانی مؤثر، بازسازی مجدد بدن ممکن است زمان زیادی به طول انجامد. در این مدت اندام های بدن فرد مستعد ورود باکتری و ویروس هستند؛ یعنی ابتلای مجدد به عفونت روده یا نوعی مریضی دیگر محتمل است. روند بروز و تشدید بیماری و دوره ریکاوری آن به عامل بیماری، میزان باکتری یا ویروس وارد شده به بدن، وضعیت جسمی فرد پیش از ابتلا و همچنین درمان به موقع، بستگی دارد. دوره ریکاوری این بیماری طولانی است؛ زیرا سیستم گوارش دچار مشکل می شود و بهبود عملکرد آن نیاز به زمان دارد.
error: محتوا محافظت شده می باشد.