آب آوردن ریه (ادم ریه): عبارت است از ادم ریوی مشکلی است که در آن ریه ها با مایع پر می شوند. همچنین به این مشکل احتقان ریه، آب ریه و احتقان شش نیز می گویند. زمانی که ادم ریه رخ می دهد، بدن سعی می کند که مقدار کافی اکسیژن دریافت کند و شروع به نفس های کوتاه می کند. آب آوردن ریه باعث ایجاد مشکلات تنفسی زیادی شده و بعضی اوقات بدن هیچ نشانه ای بروز نخواهد داد. آب آورن ریه مسئله ای اورژانسی است و نیاز به پیگیری سریع دارد، اگر این بیماری سریعاً درمان نشود می تواند زندگی فرد را به خطر بیاندازد. به عبارت دیگر بقیه اعضای بدن از بافت و عضله تشکیلشده که هزاران مویرگ و رگ خونی از آن عبور کرده است. به طور معمول بین ریه و قفسه سینه فضایی وجود دارد که به آن فضای جنب گفته میشود. داخل آن نیز همیشه ترشح وجود دارد که جذب خون میشود. زمانی که این مایع افزایش پیدا کند، اصطلاحاً گفته میشود آب آوردن ریه و در این حالت گفته میشود فرد بیمار دچار اِدِم ریوی شده است. آب آوردن ریه به نوعی بسیار خطرناک بوده و طبق تحقیقات انجامشده افراد دارای سن بالا هنگامیکه دچار آب آوردن ریه میشوند احتمال خطر فوتشان بسیار بالا میرود. وقتی ریهها از مایعات پر میشوند، نمیتوانند اکسیژن را وارد جریان خون کنند. در این شرایط بدن در تلاش است تا اکسیژن کافی را دریافت کند، اما بیمار به دلیل مسدود بودن ریهها دچار تنگی نفس شده و این باعث میشود که بقیه بدن از اکسیژن محروم بماند. آب آوردن ریه همیشه به دلیل مشکلات ریه نیست بلکه عوامل دیگری نیز دارد.
علائم:
علائم آب آوردن ریه با توجه به علت آن، ممکن است بهطور ناگهانی و یا با گذشت زمان، به وجود بیاید. همچنین علائم اولیه بیماری (مرحله حاد) میتواند با علائم بلند مدت بیماری (مرحله مزمن)، تفاوت داشته باشد. این علائم شامل:
علائم آب آوردن ریه در مرحله حاد بیماری:
- کبودی پوست
- احساس خفگی
- تنفس سریع و پیدرپی
- تغییر رنگ لب (بین آبی و بنفش)
- سرفههایی که با خلط همراه است
- تنگی شدید نفس یا مشکل در تنفس
- سرد بودن پوست و اندام خارجی بدن
- مشکل تنفس، به ویژه در هنگام خواب
- اضطراب، بیقراری یا احساس دلشوره
- خسخس سینه یا با سرعت نفس کشیدن
- ضربان قلب سریع و نامنظم (تپش شدید قلب)
علائم آب آوردن ریه در مرحله مزمن بیماری:
- خسخس سینه
- افزایش سریع وزن
- تنفس سخت همراه با فشار
- مشکل در تنفس هنگام حرف زدن
- خستگی شدید (حتی بدون انجام فعالیتهای زیاد)
- تنگی نفس بیش از حد در هنگام فعالیتهای جسمی
- تورم در اندام تحتانی بدن (مفصل مچ پا، پا و ساق پا)
- بیدار شدن از خواب در شب با سرفه یا احساس نفسنفس زدن که ممکن است با نشستن تسکین یابد
علائم آب آوردن ریه در مراحل پیشرفته بیماری:
- تپش قلب بسیار بالا
- درد شدید در قفسهی سینه
- عرق شدید در هر دم و بازدم
- آبی یا خاکستری شدن پوست
- عدم توانایی ادامه دادن تنفس
- تنگی نفس شبیه به خفگی غرق شدن
- سرفههای خطدار و صورتی رنگی که همراه با بزاق هستند
- اضطراب شدید با نفسهایی که به سختی از ریه خارج میشوند
علائم آب آوردن ریه در ارتفاعات:
- تب
- سرفه
- سردرد
- خستگی شدید
- سرفههای خلط دار
- دشواری در راه رفتن
- تنگی نفس بعد از انجام ورزش
- تپش قلب بسیار شدید و ناراحتی در قفسهی سینه
- این علائم در مکانهایی که نفس کشیدن سختتر از معمول است، مانند انجام دادن ورزش یا کوهنوردی در ارتفاعات در فرد بروز میکند.
علت:
- کرونا: ویروس کووید 19 دارای علائم و عوارض زیادی است. در تحقیقات اخیر که بر روی تعدادی از افرادی که بهکرونا مبتلا بودند، مشخص شد که یکی از عوارض نادر ویروس کرونا آب آوردن ریه است.
- عوامل دیگر: آمبولی ریوی، ارتفاع زدگی، مصرف مواد مخدر (به خصوص هروئین و کوکائین)، عفونتهای ویروسی، تنفس سموم (به عنوان مثال استنشاق کلر یا آمونیاک)، مشکلات عصبی مانند آسیب مغزی یا خونریزی زیر عنکبوتیه، استنشاق دود، وضعیت نزدیک به غرق شدگی، غرق شدن ناقص، نارساییکلیه، عفونت داخل ریه، سرماخوردگی شدید.
- ادم ریویقلبی: بیماری قلبی یکی از شایعترین دلایل آب آوردن ریه است. آب آوردن ریه قلبی هنگامی اتفاق میافتد که بروز یک مشکل اساسی در قلب باعث افزایش فشار در قسمت چپ قلب شود. فشار زیاد از طریق عروق ریوی به مویرگهای کیسههای آلوئول منتقل میشود. به دلیل بالا رفتن فشار مویرگهای ریوی، مایعات از مویرگها به فضای درون آلوئول نشت میکند و آب آوردن ریه اتفاق میافتد. تقریباً هر نوع بیماری قلبی در نهایت میتواند منجر به بالا رفتن فشار سمت چپ قلب و در نهایت آب آوردن ریه شود. البته شایعترین انواع بیماریهای قلبی که باعث آب آوردن ریه میشوند عبارتاند از: بیماری عروق کرونری (CAD)، نارسایی قلبی ناشی از هر علتی، بیماری دریچه قلب به خصوص بیماری تنگی خفیف دریچه میترال، نارسایی دریچه میترال، نارسائی سرخرگ آئورت، فشارخون بالا. با وجود ادم مزمن ریوی قلبی، فشار زیاد در مویرگها در نهایت میتواند باعث ایجاد تغییراتی در عروق ریوی شود. در نتیجه ممکن است فشار درون شریان ریوی بالا رفته و وضعیتی به نام فشارخون ریوی ایجاد شود. اگر قسمت سمت راست قلب مجبور باشد خون را در مقابل فشارخون بالا در شریان ریوی پمپاژ کند، در نهایت نارسایی سمت راست قلب ایجاد خواهد شد.
- ادم ریویغیر قلبی: با این وجود برخی مشکلات پزشکی دیگر نیز وجود دارند که ممکن است در نتیجه آنها کیسههای هوای آلوئول به دلایلی که با فشارخون بالا ارتباط ندارند، با مایعات پر شوند. این امر میتواند زمانی رخ دهد که مویرگهای درون ریه آسیب ببینند و در نتیجه دچار نشتی شده و اجازه دهند مایعات وارد کیسههای آلوئول شوند. شایعترین علت این نوع از ادم ریوی غیر قلبی، سندروم دشواری حاد تنفسی است که با التهاب ریهها ایجاد میشود. التهاب ریه به دیوارههای آلوئولها آسیب میرساند و باعث تجمع مایعات میشود. این عارضه به طور معمول در بیماران دچار وضعیت بحرانی دیده میشود و ممکن است در اثر عفونت، شوک، آسیب و چند بیماری دیگر ایجاد شود.
عوامل افزایش دهنده خطر:
- سرطان ریه
- افزایش سن
- نارسایی قلبی
- تومورهای ریه
- عفونت های ریه
- بیماری های مزمن
- اختلالات عروقی (خونی)
- سابقه قبلی آب آوردن ریه
- سابقه بیماری ریوی، مانند سل یا اختلال انسداد مزمن ریه (COPD)
- داشتن اختلال های ایمنی و مصرف برخی داروها که موجب کاهش دفاع بدن می شود.
- استعمال دخانیات و قلیان بیماری های لایه های جنب نظیر عفونت های ویروسی، باکتریایی و سل.
- تومورهایی مختص فضای جنب (بر اثر استنشاق آزبست توموری به نام آزیستور ایجاد می شود. در لوله های ساختمانی و ورق های ایرانیت نیز از آزبست استفاده می شود که استنشاق آن هنگام بریدن توسط کارگران موجب ایجاد توموری در فضای جنب می شود).
پیشگیری:
- به طور قطع نمیتوان گفت راهی برای پیشگیری کامل از اِدم ریوی وجود دارد. افراد در معرض خطر آب آوردن ریه در صورت بروز علائم این اختلال باید فوراً به دنبال درمان آن باشند. اما برخی از تغییرات سبک زندگی می تواند از آب آوردن ریه جلوگیری کند یا به کنترل وضعیت کمک کند. بهترین راه برای جلوگیری از اِدم ریوی مراقبت از سلامتی خود است:
- غذای سالم بخورید
- ورزش منظم داشته باشید
- قلب خود را سالم نگه دارید
- وزن طبیعی خود را حفظ کنید
- واکسن ذات الریه را دریافت کنید
- به طور منظم به پزشک مراجعه کنید
- سیگار نکشید یا از داروهای تفریحی استفاده نکنید
- پس از یک دوره اِدم ریوی برای جلوگیری از برگشتن مجدد، از دیورتیک ها استفاده کنید
- واکسن آنفولانزا را دریافت کنید، به خصوص اگر مشکلات قلبی دارید یا اگر یک فرد مسن هستید.
عوارض احتمالی:
- چند عارضه پیچیده و غیر پیچیده برای این شرایط وجود دارد. عوارض غیر پیچیده آن شامل تجمع آب بدون هیچ نشانهای از عفونت یا التهاب میباشد. احتمال این که به مشکلات دائمی ریه منجر شوند کمتر است.با این حال عوارض پیچیده آن شامل تجمع آب همراه با نشانههایی از التهاب و عفونت میباشد. که شامل اقدامات فوری از جمله تخلیه مایعات از قفسه سینه میباشد. در صورت عدم درمان خطر مرگ برای بیمار وجود دارد.
تشخیص:
- برای تشخیص آب آوردن ریه پزشک شما باید به دنبال مایع در ریهها یا علائم ناشی از وجود آن بگردد. پزشک یک معاینه فیزیکی اولیه انجام میدهد و با گوشی پزشکی به ریههای شما گوش میدهد و به دنبال موارد زیر هستند: افزایش ضربان قلب، تنفس سریع و پی در پی، هر صدای غیر طبیعی قلب، صدای تق تق از ریه های شما پزشک همچنین ممکن است به ناحیه گردن برای تجمع مایعات، پاها و شکم برای علائم احتمالی همانند: تورم، و اگر پوست رنگ پریده یا آبی دارید نگاه کند. همچنین در مورد علائم شما و در مورد سابقه پزشکی شما سوال خواهند کرد. اگر پزشک اطمینان حاصل کند که مایعی در ریههای شما وجود دارد، آزمایشهای بیشتری را درخواست خواهد کرد.
- شمارش کامل سلولهای خون
- اشعه ایکس قفسه سینه برای دیدن مایع
- آزمایش خون برای بررسی سطح اکسیژن
- اکوکاردیوگرام یا سونوگرافی برای بررسی فعالیت غیر طبیعی قلب
- نوار قلب (ECG) برای بررسی مشکلات ریتم قلب یا علائم حمله قلبی
درمان طب نوین:
- همانطور که گفته شد آب آوردن ریه یک مشکل جدی است که نیازمند درمان سریع است. اکسیژن همیشه خط اول درمانی برای این مشکل است. همچنین پزشک شما علت ایجادادم ریوی را تشخیص خواهد داد و درمان مناسبی برای علت زمینهای تجویز خواهد کرد. بسته به مشکل شما و علت ادم ریوی، ممکن است پزشکتان موارد زیر را به شما دهد:
- کاهنده های پس بار: این داروها عروق خونی شما را متسع میکنند و فشار را از رویقلب بر میدارند.
- کاتتر ساکشن:یک کاتتر ساکشن کوچک ممکن است برای کمک به خارج کردن مایعات از ریهها استفاده شود.
- داروهای قلبی:این داروها تپش قلب را کنترل کرده، فشارخون بالای شما را کاهش میدهند و فشار درون شریانها و وریدها را کاهش میدهند.
- مورفین:این مادهی مخدر برای کاهش اضطراب و تنگی نفس استفاده میشود؛ اما به دلیل خطرات آن تعداد خیلی کمی از پزشکان از مورفین استفاده میکنند.
- کاهنده های پیش بار: اینها کمک میکنند که فشار به رفتن مایعات از ریهها وقلب کاهش یابد. همچنین داروهای ادرارآور این فشار را با تولید ادرار کاهش میدهند، چیزی که باعث کاهش مقدار مایع بدن میشود.
درمان طب سنتی:
- بلعیدن اسفند شبانگاه.
- تعریق (روزانه یکی دوبار)
- تنفس عمیق (روزانه 40 بار)
- آش شلغم و آش جو (شب ها)
- در آسم، فصد بازیلیک انجام می دهیم.
- هر 8 ساعت دود اسفند را استنشاق کنید.
- برای خالی کردن آب ریه کرفس بخورید.
- روغن مالی ریه با روغن سیاه دانه (هر روز)
- دم کرده گیاه زوفا (صبح و شب یک لیوان)
- روزی سه بار و هر بار یک استکان عرق چنار بخورید.
- تنفس هوای سرد در زمستان و تنفس هوای گرم در تابستان
- ترک و یا کاهش غذاهای سرد، مخصوصاً سودازاها (40 شب)
- برای خشک کردن آب ریه از طریفل و سنا مکی استفاده کنید.
- دوسین روزی دو قاشق مرباخوری هر 12 ساعت (40 الی 120 روز)
- هر شش ساعت یک استکان ترکیب عرق شلغم و عرق پونه بخورید.
- هفت ساعت بعد از روغن مالی، بادکش ریه، یک شب در میان (70 مرحله).
- ترکیب دم کرده تخم رازیانه + گل گاوزبان + انجیر، برای سرفه ها و آسم های مزمن بسیار موثر است.
- دود گل ماهور و عنبر نصارا عفونت کش قوی هستند. دود عنبر نصارا اگر یک بار استفاده شود خوب است.
- برای درمان تکمیلی بیماری آسم و تنگی نفس از بادکش سینه و بادکش قاعده ریه و بادکش وسیع ریه استفاده می کنیم.
- از دم کرده 30 الی 15 گرم در هزار گرم آب ریشه «ترب وحشی» و یا خیس کرده 30-15 گرم رنده شده آن در هزار گرم «سرکه» رقیق استفاده میشود.
- اگر سرماخورده بود سرماخوردگی را برطرف بکنید، اگر ضعف قلب بود ضعف قلب را برطرف بکنید، اگر از عفونت داخل ریه بود عفونت را برطرف بکنید.
- روزی دو عدد سیب زرد را روی آتش کباب کنید طوری که پوست سیب سیاه شود و مغزش نرم گردد و سپس پوست سیاه سیب را جدا کنید و مغزش را گرم گرم بخورید.
- قلیان نعناع بدون دود، روزی نیم ساعت (قلیانی که در پایه آن به جای آب، عرق نعناع ریخته می شود، ضمناً نیاز به دود و تنباکو و …) ندارد، اگر بخواهیم با دود بکشید باید به جای تنباکو از برگ زیتون استفاده نمایید. (40 الی 120 روز)
- اسطوخودوس + بادرنجبویه + گل گاوزبان + آفتیمون + بابونه از هر کدام 10 گرم، دم کنید و به جای چای روزی سه فنجان استفاده نمایید، این معجون دم کردنی تأثیر بسیار موثری در افسردگی، تنظیم خواب، طپش قلب، وسواس فکری، لرزش بدن و تنگی نفس دارد.
- کسانی که تنگی نفس، آسم شدید و عفونت ریه دارند اول حجامت عام می کنیم و بعد از آن، حجامت احتقان (موضع آن در وسط قاعده ریه ها مقابل مهره دوازده سینه ای می باشد) انجام می دهیم
- ترکیب زیر را به مقادی مساوی سه دقیقه بجوشانید و بیست دقیقه با حرارت بسیار ملایم دم کنید و روزی سه بار و هر بار یک استکان بنوشید. گل ختمی + پنیرک + ریشه شیرین بیان + سپستان + زوفا (برای زنان باردار زوفا حذف شود) + پیاز خام + انجیر خشک + پر سیاوشان + گل نیلوفر.
- مقادیر مساوی از مواد زیر را مخلوط کنید، پنج مثقال از مخلوط مواد را به مدت سه دقیقه بجوشانید و بیست دقیقه با حرارت بسیار ملایم دم کنید و روزی سه بار و هر بار یک استکان بنوشید. مواد عبارتند از: گل ختمی + پنیرک + عناب + آویشن (کمتر از بقیه) + پونه + ریشه شیرین بیان + انجیر خشک (برای سرفه حتماً از انجیر خشک استفاده شود).
داروها:
- بلئومایسین
- تجویز اکسیژن
- اتاکرینیک اسید
- دیژیتال برای بالا بردن قدرت ضربان های قلب
- آنتی بیوتیک ها (چنانچه ادم ریه در اثر عفونت بروز یافته باشد)
- داروهای ادرار آور برای کاستن از اضافه حجم خون در گردش و تجمع مایعات در ریه
- ترکیبات مخدر برای کاهش اضطراب، کاهش جریان خون به سوی ریه و کاهش نیاز اکسیژن بدن.
- داروهایی نظیر مسدود کنندههای گیرنده بتا، مهار کنندههای آنزیم مبدل آنژیوتانسین، نیتروت ها و مسدود کننده های کانال کلسیم به منظور کاستن بار کاری قلب
فعالیت:
- تا زمان بهبودی کامل از انجام هرگونه فعالیت شدید بدنی پرهیز کنید.
رژیم غذایی:
- از مصرف فرآورده های کارخانه ای و همچنین لبنیات بدون مصلح غذایی پرهیز کنید.
- خوردنی های مفید: خوراک نخود فرنگی با پنیر سویا، خوراک نخود فرنگی با شوید، خوراک نخود فرنگی با کدو، خوراک نخود فرنگی و ذرت، خوراک باقلا، خوراک کدو خورشتی با قارچ، خوراک کدو خورشتی با کرفس، خوراک قارچ و لوبیا سبز، خوراک قارچ و فلفل دلمه ای، لقمه قارچ و سویا، خوراک قارچ با سس، خوراک قارچ طعم دار، خوراک قارچ و ذرت، خوراک قارچ و بامیه، تاس کباب قارچ و سویا، خوراک صیفی جات، خوراک کلم قمری، خوراک گل کلم، خوراک لوبیا سبز ۱، خوراک لوبیا سبز ۲، بورانی گوجه بادمجان، خوراک لوبیا سفید با سویا، خوراک لوبیا سفید با قارچ، خوراک سویا با سبزیجات، خوراک سویا با رب انار، خوراک سویا با نخود، تاس کباب سویا، خوراک پنیر سویا، لوبیا با سویا، خوراک بامیه با سویا، خوراک بامیه و لوبیا چشم بلبلی، خوراک نخود با شوید، خوراک نخود با قارچ، خوراک نخود با سویا، خوراک نخود با سیب زمینی، خوراک نخود با کدو بادمجان، خوراک دال عدس، خوراک بورانی، خوراک لوبیا قرمز، خوراک لوبیا چشم بلبلی، خوراک لوبیای سویا، خوراک مخلوط، آش گندم با شلغم، آش گندم با سویا، آش ماش، آش شله قلمکار، آش صیفی، آش غلات، آش سماق، آش عدس ۱، آش حبوبات و غله ۲، آش جو با لوبیا سبز، آش جو با حبوبات ۱، آش جو با حبوبات ۲، آش گل کلم ۲، آش کلم قمری با ماش، آش کلم قمری با گندم، آش کلم بروکلی ۱، آش شلغم ۱، آش شلغم ۲، آش اسفناج ۲، آش حبوبات ۱، آش گوجه فرنگی ۲، آش مرزه، آش زرشک، حلیم جو، صیفی پلو، کلم پلو با سویا، لوبیا سبز پلو ۱، لوبیا سبز پلو ۳، نخود فرنگی پلو ۱، خورش فسنجان با کدو حلوایی، خورش فسنجان با سویا، خورش شهد فسنجان، خورش فسنجان با اسفناج، خورش قورمه سبزی با سویا، خورش قورمه سبزی با قارچ، خورش کرفس ۱، خورش کرفس ۲، خورش آلو اسفناج، خورش به و آلو، خورش به، خورش آلو و قیسی، خورش قیمه بادمجان، خورش قیمه آلو، خورش کدو بادمجان، خورش شوید باقالی، خورش بامیه با سویا ۱، خورش بامیه با سویا ۲، خورش بامیه با دال عدس، خورش بامیه با قارچ، خورش دال عدس با قارچ، خورش دال عدس با تمر هندی، خورش قارچ و آلو، خورش لوبیا سبز، خورش کلم بروکلی با سویا، خورش کلم بروکلی با قارچ، خورش هویج و به، خورش گوجه سبز، خورشت قیمه قارچ، خورش قیمه بادمجان، خورشت کنگر، سوپ صیفی جات ۱، سوپ صیفی جات ۲، سوپ کدو خورشتی، سوپ کدو حلوایی، سوپ جو ۱، سوپ جو ۲، سوپ دال عدس، سوپ اسفناج، سوپ شلغم، سوپ لوبیا سبز، سوپ قارچ ۱، سوپ قارچ ۲، سوپ بامیه، سوپ کلم قمری، سوپ کلم بروکلی ۱، سوپ کلم بروکلی ۲، سوپ گل کلم، سوپ کلم برگ، سوپ گشنیز، سوپ کدو قلیانی، سوپ بلغور و کرفس، سوپ کلسیم، سوپ جو با شیر سویا، سوپ شهد نما، سوپ زرشک با جعفری، سوپ کاهو سبز، سوپ جو و اسفناج، کتلت اسفناج، برگر کدو خورشتی، فلافل ساده، فلافل تنوری، فلافل با جعفری، سوسیس فانتزی، دلمه کدو خورشتی، کماچ قارچ، کشک سویا، سس مایونز گیاهی، سس نخود جوانه زده، سس گوجه فرنگی ۲، سس زیتون، سس جعفری.
- خوردنی های مضر: عدس پلو ساده.
نکته:
- در بدن سالم، ریه ها اکسیژن را از هوایی که تنفس کرده اید می گیرند و آن را وارد جریان خون می کنند. اما وقتی مایعات ریه را پر کرده باشند، ریه ها نمی توانند اکسیژن را به جریان خون وارد کنند. این موضوع باعث محروم شدن تمام بدن از اکسیژن می شود.
- در برخی موارد آب آوردن ریه (اِدم ریوی) را با برخی عارضه های دیگر اشتباه می گیرند. این بیماریها گاهاً علائمی همچون اِدم ریه را از خود نشان می دهند. در ادامه به دو مورد از این موارد اشاره خواهیم کرد: پلورال افیوژن: بر خلاف آب آوردن ریه که در آن مایع در داخل ریهها جمع میشد در پلورال افیوژن مایع در لایههای بافتی که خارج از ریه هستند و دیواره داخلی قفسه سینه را پوشاندهاند تجمع پیدا میکند. پلورال افیوژن می تواند ناشی از CHF، تغذیه نامناسب و ذات الریه باشد. همچنین گاهی اوقات سرطانی (بدخیم) است. علائم شامل درد قفسه سینه، تنگی نفس و سرفه خشک است. این علائم ممکن است ناشی از مشکلاتی مانند نارسایی قلبی، لخته شدن خون، ذات الریه، بیماری کلیوی و سل باشد. رادیوگرافی قفسه سینه می تواند به تشخیص پلورال افیوژن کمک کند. در صورت مشکوک بودن به سرطان، پزشک ممکن است از بافت پلور بیوپسی بگیرد. بسته به علت، افیوژن پلور با ترکیبی از تکنیکهای برداشت مایع و جراحی درمان شود. پنومونی (ذاتالریه): ذاتالریه می تواند منجر به تجمع مایع در کیسههای هوایی کوچک در ریهها شود، اما این جمع شدن مایع ناشی از عفونت ایجاد شده توسط ویروس، باکتری یا قارچ است. علائم پنومونی شامل درد قفسه سینه، سرفه، خستگی، تب، تنگی نفس و مشکلات معده است. ذات الریه گاهی اوقات می تواند باعث آب آوردن ریه شود. بر اساس گزارش انجمن ریه آمریکا، پنومونی یکی از شایع ترین علل بستری شدن در بیمارستان در بین کودکان و بزرگسالان است. هنگامی که این وضعیت درمان نشود، می تواند منجر به موارد زیر شود: آبسه ریه پلورال افیوژن نارسایی تنفسی شوک سپتیک نارسایی کلیه آب آوردن ریه دلیل پنومونی نیست. با این حال، تجمع مایعات ناشی از ذات الریه می تواند منجر به پلورال افیوژن شود. پنومونی نیاز به درمان فوری برای جلوگیری از عوارض دارد که ممکن است به آنتی بیوتیک و اکسیژن درمانی نیاز داشته باشد.