کاربر

خورش گل کلم با لپه

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و تر

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. گل کلم گل شده: ۳ پیمانه
  2. لپه: ۱ پیمانه
  3. قارچ: ۸ عدد
  4. گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
  5. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  6. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
  7. لیموترش تازه: به میزان لازم
  8. روغن کنجد: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • لپه را از قبل خیس کرده، سپس با مقداری آب و زردچوبه کاملاً می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و زردچوبه تفت داده، سپس گل کلم را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. پس از آن قارچ را در اندازه های ۲ تا ۳ سانتی خرد کرده و به همراه ادویه به مواد قبلی افزوده و مدتی حرارت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن می ریزیم تا نرم شود و به همراه نمک، فلفل و زنجبیل به خورش اضافه کرده و مدتی می پزیم. زمانی که آب گوجه قوام پیدا کرد لپه را اضافه کرده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در انتها مقداری آب لیموترش تازه به خورش اضافه می کنیم.

خواص:

  1. مفید برای سوداوی مزاج ها در فصل زمستان
  2. مفید برای کبد
  3. خون ساز
  4. تقویت استخوان ها
  5. مفید برای گوارش
  6. ضد سرطان

نکته:

  • در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
  • در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
  • پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
  • در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
  • قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.
error: محتوا محافظت شده می باشد.