طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برگ و ساقه کرفس خرد شده: ۴ پیمانه
- نعناع و جعفری خرد شده: ۳۰۰ گرم
- لوبیا چشم بلبلی: 2/1 پیمانه
- هویج: ۲ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۳ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- پودر لیمو عمانی یا لیموترش تازه: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا را از قبل خیس می کنیم. نعناع و جعفری را با مقداری روغن تفت داده، سپس برگ و ساقه کرفس را افزوده و کمی تفت می دهیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس هویج نگینی شده را به همراه نمک، فلفل، ادویه و زنجبیل به آن اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم. گوجه را پوست گرفته، نگینی خرد کرده و به پیاز اضافه می کنیم. در نهایت سبزی و لوبیا را همراه با مقداری آب گرم به کل مواد افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. مدتی قبل از پخت کامل، پودر لیمو یا آب لیموترش تازه را به غذا اضافه می کنیم.
خواص:
- مفید برای سوداوی مزاج ها
- مفید برای فصل زمستان
- خون ساز
- تقویت عمومی و امور جنسی
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای گوارش
- ضد سرطان
- تقویت بینایی
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.