طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- ساقه کرفس خرد شده: ۵ پیمانه
- نعناع و جعفری خرد شده: ۴ پیمانه
- برگ کرفس جوان: به میزان لازم
- لوبیا چشم بلبلی: 2/1 پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- آب لیموترش تازه: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا را از قبل خیس کرده و چند دقیقه می جوشانیم. سبزی های خرد شده و برگ کرفس را با مقداری روغن کنجد تفت می دهیم، پس از آن ساقه کرفس را افزوده و مدتی حرارت می دهیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه تفت می دهیم، سپس سبزی های تفت داده شده را همراه لوبیا، نمک، فلفل، زنجبیل و مقداری آب گرم به بقیه مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت تمایل، می توانیم قبل از صرف غذا مقداری آب لیموترش تازه به آن اضافه کنیم.
خواص:
- مفید برای سوداوی مزاج ها
- مفید برای فصل زمستان
- خونساز
- تقویت عمومی و امور جنسی
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای گوارش
- ضد سرطان
- تقویت بینایی
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.