طبع غذا: معتدل به سمت سردی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کدو: ۴ عدد متوسط
- بادمجان: ۳ عدد متوسط
- قارچ: ۸ عدد
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- غوره یا آبغوره: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- کدو و بادمجان ها را به برش های ۳ سانتی خرد می کنیم. قارچ را نیز ورقه ورقه می کنیم. گوجه را پوست کنده و ریز خرد می کنیم. کدو و بادمجان را جداگانه با کمی روغن تفت می دهیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت می دهیم. قارچ را به آن اضافه کرده و مدتی همراه با ادویه تفت می دهیم، سپس تمام مواد آماده شده را به همراه گوجه، غوره، نمک، فلفل و زنجبیل مخلوط کرده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملين
- مفید برای چربی خون و کبد
- ضد سرطان
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.