طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لیه: 2/1 یک پیمانه
- قارچ: ۸ عدد
- سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی، دارچین: به میزان لازم
- پودر لیمو عمانی: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لپه را از قبل خیس کرده، سپس با آب و مقداری زردچوبه کاملاً می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس سیب زمینی را به صورت خلال های ۲ سانتی خرد کرده و به آن افزوده و کمی تفت می دهیم. قارچ را خرد کرده و به همراه ادویه و دارچین به مواد قبلی اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. گوجه فرنگی را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه نمک، فلفل و زنجبیل به خورش اضافه کرده و اجازه می دهیم که آب گوجه قوام پیدا کند. در انتها لپه و پودر لیموعمانی را به غذا اضافه می کنیم.
خواص:
- تقویت عمومی بدن
- تقویت امور جنسی
- مفید برای کبد
- ضد کلسترول و چربی خون
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.