مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- لوبیا سبز خرد شده 250 گرم
- لپه 100 گرم
- پیاز متوسط 1 عدد
- گوجه فرنگی 3 عدد
- سیر 2 حبه
- قارچ 250 گرم خرد شده
- روغن زیتون یا روغن کنجد 4 تا 5 قاشق غذاخوری
- آبغوره نصف استکان
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- دارچین و زیره و زعفران از هر کدام نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه:
- لپه را از شب قبل خیس می کنیم، سپس آب آن را خالی کرده، لپه ها را در قابلمه می ریزیم و کنار می گذاریم، لوبیا سبز را شسته، به اندازه 3 سانتی متر خرد کرده، با 2 لیوان آب جداگانه می پزیم تا آب آن کشیده شود، بعد آن ها را به همراه پیاز خلال شده و 1 لیوان آب به لپه اضافه می کنیم. سپس قارچ خرد شده را به آن می افزاییم. سیر و گوجه فرنگی را به همراه یک لیوان آب در مخلوط کن، مخلوط کرده، به خورش اضافه می کنیم و روی اجاق می گذاریم تا جوش بیاید. سپس حرات را ملایم کرده، می گذاریم تا بپزد و جا بیفتد. در حین پختن، روغن، نمک، فلفل، دارچین، زعفران و زیره ای که از قبل آماده کرده ایم، همچنین آبغوره را به آن افزوده و صبر می کنیم تا خورش کاملاً جا افتاده و آماده شود.
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.