طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لوبیا سبز خرد شده: ۴ پیمانه
- لپه: ۱ پیمانه
- هویج: ۱ عدد متوسط
- سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، دارچین، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- پودر لیمو عمانی یا لیموترش تازه: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لپه را از قبل خیس کرده، سپس با کمی آب و زردچوبه کاملاً می پزیم. لوبیا سبز را بخارپز یا با کمی آب، آب پز می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس هویج را نگینی خرد کرده و به پیاز افزوده و کمی تفت می دهیم. سیب زمینی را به صورت خلال های ۲ سانتی خرد کرده و به بقیه مواد افزوده و مقداری تفت می دهیم. پس از آن لوبیا سبز، نمک، فلفل، زنجبیل، ادویه و دارچین را به بقیه مواد اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم. در انتها گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه لپه پخته شده به کل مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. چند دقیقه قبل از صرف غذا پودر لیمو عمانی یا لیموترش تازه به آن اضافه می کنیم.
خواص:
- مفید برای مزاج های معتدل
- مفید برای فصل های بهار، پاییز و زمستان
- مفید برای کبد
- ضد دیابت
- تقویت بینایی
- ملين
- تقویت عمومی
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.