طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- ریواس خرد شده: ۳ پیمانه
- سبزی قورمه خرد شده (تره، جعفری، اسفناج، شنبلیله): ۵۰۰ گرم
- لوبیا چیتی: 2/1 پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا چیتی را از قبل خیس کرده و چند دقیقه می جوشانیم. سبزی قرمه را خرد کرده و با مقداری روغن کنجد تفت داده و آن را مرتب هم می زنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، پس از آن سبزی تفت داده شده را همراه لوبیا، نمک، فلفل و زنجبیل، ادویه و مقداری آب گرم به بقیه مواد اضافه کرده و با حرارت ملایم می پزیم. چند دقیقه قبل از پخت کامل، ریواس را افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملين
- مفید برای کبد
- تصفیه خون
- تقویت عمومی
- مفید برای استخوان ها
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.