طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- گل کلم گل شده: ۶ پیمانه
- سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد کوچک
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- سیب زمینی و فلفل دلمه ای را نگینی خرد می کنیم. گوجه ها را پوست گرفته و نگینی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس گل کلم، سیب زمینی، ادویه و پودر زیره را افزوده و کمی تفت می دهیم. در آخر فلفل دلمه ای، گوجه، نمک، فلفل و زنجبیل را اضافه کرده و مدتی تفت می دهیم. مقداری آب گرم به کل مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- مناسب برای سوداوی مزاج ها
- تقویت عمومی بدن
- مفید برای روده ها
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.