طبع غذا: معتدل به سمت سردی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، گلپر، زیره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- گل کلم گل گل شده: ۲ پیمانه
- سیب زمینی: 2 عدد متوسط
- کدو خورشتی: ۲ عدد کوچک
- هویج: ۱ عدد
- قارچ: ۸ عدد
- گوجه فرنگی: ۶ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، پودر زیره: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- سیب زمینی و هویج را نگینی خرد کرده، سپس بخارپز می کنیم. قارچ و کدو خورشتی را ۲ سانتی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس هویج را به آن افزوده و مدتی تفت می دهیم. پس از آن سیب زمینی و کدو خورشتی را اضافه کرده و کمی حرارت می دهیم. گوجه فرنگی را با مقداری آب، نمک و فلفل میکس کرده و به همراه پودر زیره، گل کلم و قارچ به بقیه مواد افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- تقویت عمومی بدن
- تقویت بینایی
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.