طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق کاکوتی، عرق پونه، گلپر
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کدو سفید یا کدو خورشتی خرد شده: ۳ پیمانه
- هویج: ۱ عدد بزرگ
- عدس: ۲ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- عدس را از قبل خیس می کنیم. کدوها را در اندازه های ۲ سانتی و هویج را نیز به صورت نگینی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت می دهیم. هویج را به پیاز افزوده و کمی تفت می دهیم. پس از آن کدو را به همراه ادویه، نمک، فلفل و زنجبیل به مواد قبلی اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم. عدس و تمام مواد آماده شده را با هم مخلوط کرده و کمی آب گرم به آن افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- مفید برای مزاج های معتدل
- مفید برای فصل های بهار، پاییز و زمستان
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.