طبع غذا: معتدل به سمت سردی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق پونه، عسل، خرما
مواد لازم (برای 4 نفر):
- هویج: ۲ عدد متوسط
- کدو خورشتی: ۶ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- کدو خورشتی را بخارپز کرده و درشت رنده می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه تفت می دهیم. هویج را خلالی خرد کرده و به همراه نمک و فلفل به پیاز افزوده و مدتی تفت می دهیم تا نرم شود. در آخر کدو خورشتی رنده شده را به مواد قبلی افزوده و چند دقیقه حرارت می دهیم تا غذا آماده شود.
خواص:
- ملين
- خونساز
- تقویت عمومی بدن
- ضد چربی و کلسترول خون
- ضد دیابت
- تقویت حافظه
- مفید برای کبد
- مفید برای دستگاه گوارش
- تقویت بینایی
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.