طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، سرکه شیره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- نخود: ۲ پیمانه
- کدو خورشتی: ۵ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- نخود را از قبل خیس کرده و آن را با آب و کمی زردچوبه کاملاً می پزیم. پیاز را با روغن و مقداری زردچوبه تفت می دهیم، کدوهای نگینی شده را به همراه ادویه، پودر زیره، نمک، فلفل و زنجبیل به پیاز اضافه کرده و مقداری تفت می دهیم، سپس گوجه ها را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و آن را به کدوها اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا پخته و آماده شود. کدوهای پخته شده را به نخود افزوده و مدتی با حرارت ملایم می پزیم تا غذا آماده شود.
خواص:
- تقویت عمومی
- ضد چربی و کلسترول خون
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.