طبع غذا: معتدل به سمت گرمی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، سرکه شیره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- نخود: 2/1 دو پیمانه
- بلغور گندم: 2/1 پیمانه
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره: به میزان لازم
- آبغوره یا لیموترش تازه: در صورت تمایل
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- نخود و بلغور را از قبل خیس می کنیم. نخود را با آب و کمی زردچوبه می پزیم. مدتی که از پخت نخود گذشت، بلغور گندم را به همراه نمک، فلفل و زنجبیل به آن اضافه کرده و مدتی می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم. پس از آن ادویه و پودر زیره را اضافه کرده و تفت می دهیم. گوجه فرنگی را با کمی آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و همراه پیاز به کل مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت تمایل و نیاز از چاشنی آبغوره یا آب لیموترش تازه استفاده می کنیم.
خواص:
- مقوی عمومی
- مفید برای استخوان ها و کمر
- مفید برای بلغمی مزاج ها
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.