کاربر

خوراک نخود

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل به سمت گرمی

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، سرکه شیره

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. نخود: 2/1 دو پیمانه
  2. بلغور گندم: 2/1 پیمانه
  3. گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
  4. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  5. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره: به میزان لازم
  6. آبغوره یا لیموترش تازه: در صورت تمایل
  7. روغن کنجد: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • نخود و بلغور را از قبل خیس می کنیم. نخود را با آب و کمی زردچوبه می پزیم. مدتی که از پخت نخود گذشت، بلغور گندم را به همراه نمک، فلفل و زنجبیل به آن اضافه کرده و مدتی می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم. پس از آن ادویه و پودر زیره را اضافه کرده و تفت می دهیم. گوجه فرنگی را با کمی آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و همراه پیاز به کل مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت تمایل و نیاز از چاشنی آبغوره یا آب لیموترش تازه استفاده می کنیم.

خواص:

  1. مقوی عمومی
  2. مفید برای استخوان ها و کمر
  3. مفید برای بلغمی مزاج ها

نکته:

  • موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
  • قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
  • در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
  • در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.
error: محتوا محافظت شده می باشد.