طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، زیره، گلپر، زنیان
مواد لازم (برای 4 نفر):
- ماش: 2/1 پیمانه
- جو: 2/1 پیمانه
- گل کلم گل گل شده یا کلم برگ خرد شده: ۱ پیمانه
- هویج: ۱ عدد متوسط
- سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
- گشنیز و جعفری خرد شده: ۱ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم. جو را با آب و کمی زردچوبه کاملاً می پزیم. سیب زمینی، هویج و گوجه فرنگی را به صورت نگینی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و زردچوبه تفت می دهیم. ابتدا هویج و ادویه را به آن افزوده و کمی تفت می دهیم، سپس کلم برگ، گشنیز، جعفری و گوجه را افزوده مدتی حرارت می دهیم. در انتها ماش و سیب زمینی و بقیه مواد آماده شده را با مقداری آب گرم، نمک، فلفل و زنجبیل به جو افزوده و گل کلم، اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- مفید برای سوداوی مزاج ها
- مفید برای فصل زمستان
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.